Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία – Πορτογαλία 0-3: Έκανε το 2Χ2 και «σφράγισε» την πρόκριση (vids)

Τουρκία – Πορτογαλία 0-3: Έκανε το 2Χ2 και «σφράγισε» την πρόκριση (vids)

Η – για δεύτερο σερί παιχνίδι – εξαιρετική Πορτογαλία έκανε πλάκα στην Τουρκία την οποία διέλυσε με 3-0 στο Ντόρτμουντ και έκλεισε θέση στους «16» του Euro.

Μετά τη Γερμανία και την Ισπανία, η Πορτογαλία έγινε η τρίτη ομάδα του Euro που εξασφαλίζει την πρόκρισή της στους «16» της διοργάνωσης.  Για τη δεύτερη αγωνιστική του έκτου ομίλου, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ επικράτησε εύκολα με 3-0 της Τουρκίας στο «Signal Iduna Park» και έφτασε τους έξι βαθμούς με 2Χ2.

Διπλασίασε τις νίκες της στον όμιλο και… έφυγε για τους «16» η Πορτογαλία.

Από την άλλη, το σύνολο του Βιντσέντσο Μοντέλα έχει στα… πόδια του την κατάσταση χάρη στην τριάρα της πρεμιέρας με τη Γεωργία καθώς ακόμη και με ισοπαλία κόντρα στην Τσεχία την τελευταία αγωνιστική, θα βρεθεί στην επόμενη φάση.

Η Πορτογαλία ήταν πιο δραστήρια στο ξεκίνημα του ματς, αλλά την πρώτη μεγάλη ευκαιρία την είχε η Τουρκία. Ο Τσελίκ έκανε ωραία σέντρα προς τη μικρή περιοχή, αλλά ο Καντίογλου σε κενό τέρμα δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή υπό την πίεση του Κανσέλο. Στην πρώτη της μεγάλη στιγμή στο ματς η Πορτογαλία άνοιξε το σκορ. Ο Λεάο άνοιξε στον Μέντες, εκείνος έκανε το γύρισμα, με την μπάλα να φτάνει στον Μπερνάρντο που από κοντά έκανε το 1-0 στο 21’.

Επτά λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0 με μία απίθανη γκάφα των Τούρκων. Ο Κανσέλο έκανε κακή πάσα, η μπάλα πήγε στον Ακαϊντίν ο οποίος την γύρισε προς τον τερματοφύλακά του την ώρα που εκείνος έβγαινε από την εστία του, με αποτέλεσμα να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του πετυχαίνοντας ένα απίθανο αυτογκόλ.

Ένα σουτ του Ακτούρκογλου που έδιωξε με το πόδι ο Ντιόγκο Κόστα ήταν η καλύτερη ευκαιρία μέχρι την ανάπαυλα, με την Πορτογαλία να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ματς και παράσταση νίκης.

Σε χαμηλό τέμπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και στο 55’ οι Ίβηρες βρήκαν ακόμη ένα γκολ. Ο Νέβες με τρομερή κάθετη βρήκε τον Ρονάλντο στην πλάτη της άμυνας και ο CR7 έδωσε ασίστ στον Μπρούνο που σε κενό τέρμα έγραψε το 3-0.

Σπουδαία ενέργεια από τον Κριστιάνο καθώς αν σκόραρε θα έκανε ρεκόρ με γκολ σε έξι σερί διοργανώσεις Euro. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Τουρκία να θέλει, αλλά να μην μπορεί και την Πορτογαλία να διαχειρίζεται εξαιρετικά το ματς που κύλησε χωρίς φάσεις.

Οι συνθέσεις:

Τουρκία (Βιτσέντζο Μοντέλα): Μπαγιντίρ, Ακαϊντίν (75’ Ντεμιράλ), Τσελίκ, Μπαρντακτσί, Αϊχάν (58′ Γιουκσέκ), Κιοκτσού (46’ Γιαζιτσί), Ακτούρκογλου (58′ Ακτούρκογλου), Τσαλχάνογλου, Καντίογλου, Ακγκούν (70’ Γκιουλέρ), Αλπέρ Γιλμάζ

Πορτογαλία (Ρομπέρτο Μαρτίνες): Ντιόγκο Κόστα, Ρούμπεν Ντίας, Πέπε (83’ Αντόνιο Σίλβα), Νούνο Μέντες, Κανσέλο (69’ Σεμέδο), Φερνάντες, Παλίνια (46’ Ζοάο Νέβες), Βιτίνια (88′ Ζοάο Νέβες), Μπερνάρντο Σίλβα, Λεάο (46’ Πέδρο Νέτο), Ρονάλντο.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024