Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Βέλγιο – Ρουμανία 2-0: Πήρε το τρίποντο και... χαμός στον όμιλο (vids)

Βέλγιο – Ρουμανία 2-0: Πήρε το τρίποντο και… χαμός στον όμιλο (vids)

Το Βέλγιο επικράτησε της Ρουμανίας με 2-0 και έβαλε… φωτιά στον πέμπτο όμιλο του Euro 2024 αφού και οι τέσσερις ομάδες είναι ισόβαθμες.

Πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση το Βέλγιο πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Euro 2024 επικρατώντας της Ρουμανίας με 2-0, και έτσι μπαίνει ξανά δυναμικά στο κόλπο της πρόκρισης.

Κι αυτό γιατί στο πέμπτο όμιλο υπάρχει απόλυτη ισορροπία αφού όλες οι ομάδες είναι ισόβαθμες με τρεις πόντους, μπαίνοντας στην 3η αγωνιστική.

Η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο πέτυχε από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο, έχασε μερικές σημαντικές στιγμές και είχε ένα ακυρωθέν γκολ ξανά με τον Λουκάκου (τρίτο σε δύο ματς) φτάνοντας έτσι σε μια μεγάλη νίκη που την κρατά ζωντανή για την πρόκριση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για το Βέλγιο, αφού μετά από ένα κλέψιμο ο Λουκάκου βρήκε τον Τίλεμανς εκτός περιοχής, με τον μέσο της Άστον Βίλα να πιάνει ένα δυνατό σουτ και να κάνει το 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό.

Οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, με τον Μπούλκα να πιάνει την κεφαλιά έπειτα από σέντρα στο 5′, όμως ο Καστέελς απομάκρυνες εντυπωσιακά.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, με τον Λουκεμπάκιο να μπαίνει στην περιοχή, όμως το σουτ του κατέληξε κόρνερ από τον Νίτα στο 18′. Στη συνέχεια, ο ρυθμός ήταν καλός, η μπάλα μπήκε αρκετές φορές και στις δύο περιοχές, ωστόσο καμία από τις προσπάθειες των παικτών των ομάδων δεν απείλησε τους τερματοφύλακες ουσιαστικά. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους Βέλγους να πηγαίνουν μπροστά στο σκορ (1-0) στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

H Ρουμανία μπήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο με το σουτ του Μιχάιλα η μπάλα πέρασε άουτ στο 48′. Το Βέλγιο απάντησε δις με τον ισάριθμα σουτ του Ντε Μπρόινε στο 53′ και το 55′, όμως το πρώτο πέρασε άουτ και το δεύτερο κατέληξε στα χέρια του Νίτα.  Στο 63′ ένα σουτ του Ντοκού, βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ένα λεπτό μετά το Βέλγιο σκόραρε με τον Λουκάκου, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 68′ ο Μαν βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Καστέελς τον σταμάτησε. Στο 80ο λεπτό ο Ντε Μπρόινε φρόντισε να διώξει το… άγχος. Ο Καστέλς με ελεύθερο κατάφερε να στείλει την μπάλα στον αρχηγό των Βέλγων και εκείνος πλάσαρε για το 2-0. Λίγο αργότερα, στο 89′ σουτ του Λουκάκου, απέκρουσε με τα πόδια ο Νίτα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και το Βέλγιο πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη με 2-0.

Οι ενδεκάδες

ΒΕΛΓΙΟ (Ντομενικο Τεντέσκο): Κάστελς, Φερτόνχεν, Φαές, Καστάιν, Τεάτ (77’ Ντεμπάστ), Ντε Μπρόινε, Τίλεμανς (72’ Μανγκαλά), Ονάνα, Ντοκού (72’ Καρασκό), Λουκεμπάκιο (56’ Τροσάρ), Λουκάκου.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Έντι Ιορντανέσκου): Νίτσα, Μπούρκα, Μπάνκου, Ντραγκουσίν, Ράτσιου (89′ Σορέσκου), Μ.Μαρίν (68’ Ολάρου), Στάντσιου, Ρ.Μαρίν, Μαν, Μιχάιλα (68’ Χάτζι), Ντραγκούς (81’ Άλιμπεκ).

Sports in

Ο Ντόρσεϊ μπορεί να ξεπεράσει τον… εαυτό του

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μπορεί να παίξει καλύτερα απ' την πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024