Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Τρεις νεκροί και δέκα τραυματίες από πυροβολισμούς έξω από σούπερ μάρκετ στο Άρκανσο

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί και δέκα τραυματίες από πυροβολισμούς έξω από σούπερ μάρκετ στο Άρκανσο

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ την Παρασκευή έξω από ένα παντοπωλείο στο Φόρνταϊς του Αρκάνσας.

Ένοπλος άνοιξε πυρ χθες Παρασκευή έξω από παντοπωλείο στην πόλη Φορντάις του Άρκανσο, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους δέκα, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της συγκεκριμένης αμερικανικής πολιτείας.

Ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Άρκανσο Μάικ Χάγκαρ ανέφερε ότι ο δράστης τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Tι είπε ο αστυνομικός διευθυντής του Άρκανσο

Το επεισόδιο σημειώθηκε έξω από το κατάστημα Mad Butcher στο Φορντάις, μια πόλη 3.200 κατοίκων που βρίσκεται 112 χιλιόμετρα νότια του Λιτλ Ροκ.

«Δυστυχώς, είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι 11 αθώοι πολίτες πυροβολήθηκαν και τρεις εξ αυτών είναι νεκροί. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών. Ο δράστης πυροβολήθηκε επίσης και τέθηκε υπό κράτηση», είπε σε δημοσιογράφους ο Μάικ Χάγκαρ.

Οι τελευταίες πληροφορίες

Αναφορικά με τους τραυματίες, διευκρίνισε πως οι αστυνομικοί και ο δράστης δεν έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Ωστόσο ορισμένοι εκ των πολιτών που πυροβολήθηκαν νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η κυβερνήτρια του Άρκανσο, η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, ευχαρίστησε του αστυνομικούς και τους διασώστες που έσπευσαν στον τόπο της επίθεσης και έσωσαν ζωές χάρη στην «άμεση και ηρωική παρέμβασή τους».

«Έχω ενημερωθεί για τους τραγικούς πυροβολισμούς στο Fordyce και βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με την πολιτειακή αστυνομία στο σημείο. Είμαι ευγνώμων στις αρχές επιβολής του νόμου και στους πρώτους που ανταποκρίθηκαν για τη γρήγορη και ηρωική τους δράση για να σώσουν ζωές. Οι προσευχές μου είναι με τα θύματα και όλους όσοι επηρεάζονται από αυτό», ανέφερε η κυβερνήτης Σάρα Χάκαμπι Σάντερς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η τζαμαρία του καταστήματος είναι διάτρητη από σφαίρες.

Ο δράστης τραυματίστηκε μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Είμαστε ευγνώμονες για τους αστυνομικούς που έθεσαν τον εαυτό τους σε κίνδυνο εμπλέκοντας τον ύποπτο και θέτοντάς τον υπό κράτηση. Οι ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου συνδράμουν στην τοπική έρευνα».

Η πολιτειακή αστυνομία του Αρκάνσας ανταποκρίθηκε στο παντοπωλείο Mad Butcher στις 11:38 π.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή. Κατά την άφιξή τους, οι αστυνομικοί ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τον ύποπτο, δήλωσαν οι αρχές. Ο δράστης τραυματίστηκε και τέθηκε υπό κράτηση, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ τα τραύματα του υπόπτου δεν θεωρούνται απειλητικά για τη ζωή του.

Οι οκτώ πολίτες που τραυματίστηκαν έχουν τραύματα που κυμαίνονται από μη απειλητικά για τη ζωή έως κρίσιμα, δήλωσε η αστυνομία.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024