Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Εκτός λειτουργίας από ουκρανικές επιθέσεις δύο υποσταθμοί διανομής ρεύματος στη Ζαπορίζια

Ουκρανία: Εκτός λειτουργίας από ουκρανικές επιθέσεις δύο υποσταθμοί διανομής ρεύματος στη Ζαπορίζια

Ενας εκ των δύο υποσταθμών που τροφοδοτούν με ρεύμα την πόλη Ενερχοντάρ στην κατεχόμενη Ζαπορίζια καταστράφηκε την Τετάρτη και χθες Παρασκευή υπέστη ζημιά και ο δεύτερος, σύμφωνα με ρωσικές πηγές.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας ανέφεραν χθες Παρασκευή ότι εξαιτίας επιδρομών ουκρανικών drones τέθηκαν εκτός λειτουργίας δύο υποσταθμοί του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη Ενερχοντάρ, προκαλώντας διακοπές ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).

Ωστόσο, αξιωματούχος στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη, διαβεβαίωσε πως τα πλήγματα δεν επηρέασαν την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

«Οι εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού δεν επηρεάστηκαν από τα ουκρανικά πλήγματα»

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εισβολής, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

Εκτοτε Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για επιθέσεις στην περιοχή που εγείρουν φόβους για τον κίνδυνο πυρηνικής καταστροφής.

Ο επικεφαλής της διορισμένης από τη Μόσχα διοίκησης στο Ενερχοντάρ, ο Εντβαρντ Σεβανόζ, αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram ότι ένας εκ των δύο υποσταθμών που τροφοδοτούν την πόλη καταστράφηκε την Τετάρτη και χθες Παρασκευή υπέστη ζημιά και ο δεύτερος.

Θα χρειαστεί χρόνος

Ο Γεβγένι Γιάσιν, διευθυντής επικοινωνίας στον ελεγχόμενο από τις ρωσικές δυνάμεις πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, διαβεβαιώνει πως οι εγκαταστάσεις δεν επηρεάστηκαν από τα ουκρανικά πλήγματα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Συμπλήρωσε πως ειδικοί αποτιμούν τη ζημιά που έχει υποστεί ο δεύτερος υποσταθμός, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να επισκευαστεί ο μετασχηματιστής αλλά θα χρειαστεί χρόνος.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Τα απόλυτο με σούπερ Λαουτάρο η Αργεντινή (2-0) – Ιστορική πρόκριση στους «8» για τον Καναδά (0-0,vids)

Η Αργεντινή έκανε το 3/3 στον όμιλο με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σκοράρει δις κόντρα στο Περού (2-0) – «Χρυσός» βαθμός για τον Καναδά κόντρα στην Χιλή (0-0)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024