Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Netflix: Μια ανάσα από το ρεκόρ όλων των εποχών

Netflix: Μια ανάσα από το ρεκόρ όλων των εποχών

Οι επενδυτές επευφημούν τη δυναμική των διαφημίσεων αλλά και την έναρξη μετάδοσης ζωντανών αθλητικών προγραμμάτων από το Netflix

Το Netflix πλησιάζει στο ιστορικό υψηλό που έθεσε τον Νοέμβριο του 2021, καθώς οι επενδυτές επικροτούν την επέκταση της εταιρείας στον αθλητισμό και η υποστηριζόμενη από διαφημίσεις πλατφόρμα συνεχίζει να κερδίζει έδαφος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία κέρδισε πρόσφατα τα δικαιώματα streaming για δύο παιχνίδια του NFL που θα προβληθούν την ημέρα των Χριστουγέννων στο πλαίσιο μιας συμφωνίας τριών σεζόν. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης στους διαφημιστές κατά την προκαταρκτική παρουσίαση του Μαΐου ότι η διαφημιστική της κλίμακα έχει φτάσει τα 40 εκατομμύρια παγκόσμιους μηνιαίους ενεργούς χρήστες – ένα σημαντικό άλμα από τα 15 εκατομμύρια χρήστες που παρουσίασε η εταιρεία τον Νοέμβριο και μια αύξηση 35 εκατομμυρίων χρηστών σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η άνοδος του Netflix

Η αύξηση έρχεται καθώς ο πάροχος έχει αυξήσει τις τιμές των συνδρομών του χωρίς διαφημίσεις σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους χρήστες στην προσφορά του με υποστήριξη διαφημίσεων. Η πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης από το Netflix έχει επίσης αυξήσει την ανάπτυξη της κορυφαίας κατηγορίας και έχει αυξήσει τη συνολική συνδρομητική βάση της πλατφόρμας, με την προσθήκη άλλων 9 εκατομμυρίων και πλέον χρηστών κατά το πρώτο τρίμηνο.

Την Παρασκευή, οι μετοχές διαπραγματεύονταν γύρω στα 685 δολάρια. Οι μετοχές έκλεισαν στο υψηλό επίπεδο ρεκόρ των 691,69 δολαρίων στις 17 Νοεμβρίου 2021.

Η μετοχή του Netflix έχει ανέβει περίπου 40% από το προηγούμενο έτος μέχρι σήμερα, αλλά δεν ήταν μια εντελώς ομαλή ανοδική πορεία. Τον Απρίλιο, το Netflix ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να αναφέρει στοιχεία συνδρομητών στις αρχές του επόμενου έτους, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με τη μακροπρόθεσμη αύξηση των συνδρομητών του και προκαλώντας πτώση των μετοχών του.

Η υπόθεση των ταύρων

Παρόλα αυτά, ορισμένοι αναλυτές της Wall Street έχουν επαινέσει τις πρόσφατες κινήσεις της εταιρείας για την αύξηση των εσόδων, με την αναλύτρια της Needham, Laura Martin, να επαναλαμβάνει τη σύσταση ‘Buy’ και τον στόχο τιμής 700 δολαρίων σε νέο σημείωμα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Πριν από τη συμφωνία της με το NFL για τους αγώνες των Χριστουγέννων, η εταιρεία ανακοίνωσε μια 10ετή συμφωνία με το WWE (TKO) της TKO Group Holdings

Η Martin δήλωσε ότι είναι αισιόδοξη για την παγκόσμια εμβέλεια της εταιρείας και τις πρόσφατες αυξήσεις των τιμών στις premium προσφορές της, μαζί με την ικανότητά της να συνδυάζεται με άλλες υπηρεσίες για να μειώσει την αποχώρηση, ή τους πελάτες που ακυρώνουν τα συνδρομητικά τους προγράμματα.

Η αναλύτρια πρόσθεσε ότι αναμένει περαιτέρω αύξηση των εσόδων λόγω της διαφήμισης, η οποία θα πρέπει επίσης να διευρύνει τα περιθώρια κέρδους. Το πρώτο τρίμηνο, η Netflix ανακοίνωσε λειτουργικά περιθώρια κέρδους 28,1% και προσδιόρισε για το σύνολο του έτους 2024 περιθώρια κέρδους 24% – από 21% το 2023.

Η εταιρεία έχει στηριχθεί πρόσφατα σε ζωντανές εκδηλώσεις, όπως το επιτυχημένο «ψητό» του Τομ Μπρέιντι, και έχει επεκταθεί στον τομέα των ζωντανών αθλημάτων.

Πριν από τη συμφωνία της με το NFL για τους αγώνες των Χριστουγέννων, η εταιρεία ανακοίνωσε μια 10ετή συμφωνία με το WWE (TKO) της TKO Group Holdings, η οποία θα φέρει τη ναυαρχίδα του WWE, το Raw, μια ζωντανή παραγωγή πάλης, στην υπηρεσία streaming από το 2025.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ολυμπιακή Ομάδα γεμάτη χαμόγελα και προσδοκίες

Μία φωτογράφιση που πήραν μέρος οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024