Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Κερατέα: Χωρίς ενεργό μέτωπο - Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή

Φωτιά στην Κερατέα: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια - Απομακρύνθηκαν κάτοικοι και οδηγοί σε ασφαλή σημεία

Περιορίστηκε το πύρινο μέτωπο στο Άνω Δασκαλειό στην Κερατέα μετά την επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση δεν υπάρχει ενεργή εστία.

Η φωτιά φάνηκε να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου με τις φλόγες να πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια. Άμεσα δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατοίκων από Άνω Δασκαλειό προς Κερατέα.

Απομακρύνσεις κατοίκων σε ασφαλή σημεία

Σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικοι στις διάσπαρτες οικίες της περιοχές έζησαν δραματικές στιγμές μέχρι να απομακρυνθούν με ασφάλεια, ενώ πυροσβέστες και αστυνομικοί απομάκρυναν και οδηγούς με επιβάτες των οχημάτων τους που είχαν εγκλωβιστεί λόγω των πυκνών καπνών.

Αν και αρχικά υπήρχε φόβος ότι κάποια από τα σπίτια υπέστησαν ζημιές για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται με παράγοντας του δήμου Λαυρεωτικής που βρέθηκαν στο σημείο της φωτιάς να αναφέρουν ότι υπήρξε κίνδυνος αλλά τελικά κανένα σπίτι δεν κάηκε. Βέβαιο η καταγραφή θα γίνει με το πρώτο φως της ημέρας.

«Συγχαρητήρια» Κικίλια

Στην μεγάλη και άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

«Λίγο πριν το τέλος της ημέρας, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας κέρδισαν άλλη μια σκληρή μάχη. 120 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 4 ομάδες δασοκομάντος και πλήθος εθελοντών πυροσβεστών με υδροφόρα οχήματα κατάφεραν μέσα στη νύχτα, και χωρίς να έχουν την πολύτιμη συνδρομή των εναέριων μέσων, να περιορίσουν τη φωτιά στην Κερατέα μέσα σε μόλις 1 ώρα.

Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισαν σήμερα άμεσα 3 ακόμη επικίνδυνες πυρκαγιές στην Αττική, ενώ κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προστατέψουν σπίτια, ανθρώπινες ζωές και δάση σε Εύβοια, Άνδρο, Πελοπόννησο και Έβρο. Συγχαρητήρια σε όλους!»

Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις

Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και 38 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφορες ΟΤΑ.

Παράλληλα παραμένουν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα η Αστυνομία προχώρησε στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου με την επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου.



Sports in

Ο Ντόρσεϊ μπορεί να ξεπεράσει τον… εαυτό του

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μπορεί να παίξει καλύτερα απ' την πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024