Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Ύδρα: «Κάηκαν 300 στρέμματα» - Οι ποινές που προβλέπονται για τους συλληφθέντες

Φωτιά στην Ύδρα: «Κάηκαν 300 στρέμματα» – Οι ποινές που προβλέπονται για τους συλληφθέντες

Πρόκειται για τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα - Το τουριστικό σκάφος είχε νοικιάσει παρέα 17 ατόμων.

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού «Περσεφόνη». Το πλήρωμα συνελήφθη για τη φωτιά που προκλήθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστι στην Ύδρα, όταν έπεσαν πυροτεχνήματα από το σκάφος.

Συγκεκριμένα, τα 13 άτομα συνελήφθησαν από τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, του Πυροσβεστικού Σώματος που ανέλαβαν την έρευνα για την υπόθεση. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία κατάσχεσης της θαλαμηγού, την οποία είχαν ναυλώσει 17 άτομα με καταγωγή από το Καζακστάν.

Πώς οι αρχές έφτασαν στην θαλαμηγό «Περσεφόνη»

Ιδιαίτερα καθοριστική για τις έρευνες για το τρόπο που ξέσπασε η φωτιά στην Ύδρα ήταν η καταγγελία ενός καπετάνιου παραπλέοντος σκάφους που βρισκόταν στην περιοχή που έπεσαν τα πυροτεχνήματα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του inο καπετάνιος είπε στους άνδρες του Λιμενικού, που έσπευσαν στο σημείο, ότι άκουσε ένα δυνατό κρότο και στη συνέχεια είδε μία λάμψη σε θαλαμηγό που ήταν σε διπλανό όρμο.

Μετά από την καταγγελία του καπετάνιου, το Λιμεναρχείο Ύδρας, σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, κατέγραψε το βράδυ της Παρασκευής, ποια σκάφη ήταν στο λιμάνι. Η έρευνα έδειξε ότι το μοναδικό σκάφος που ήταν στην περιοχή που υπέδειξε ο καπετάνιος ήταν το «Περσεφόνη».

Κατόπιν τούτων, αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, συνέλαβαν δεκατρείς ημεδαποούς, ως υπαίτιους πρόκλησης φωτιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στην Ύδρα.

Τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπα με βαριές κατηγορίες,

Ποιες ποινές αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες

Τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπα με βαριές κατηγορίες, καθώς έχουν γίνει αλλαγές στην ποινή του αδικήματος για το οποίο μπορεί να κατηγορηθούν από τον Εισαγγελέα του Πειραιά.

Σε περίπτωση οικολογικής καταστροφής χωρίς θάνατο προβλέπεται ποινή κάθειρξης που μπορεί να φτάσει τα 20 χρόνια και πρόστιμο έως 200.000 ευρώ, καθώς πλέον θεωρείται κακούργημα, έπειτα από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

«Κάποιοι ιδιώτες με βεγγαλικά έκαψαν 300 στρέμματα στην Ύδρα»

Την κατάσχεση του σκάφους από όπου «έπεσαν» τα πυροτεχνήματα στην Ύδρα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, προκαλώντας την πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή του νησιού, ζήτησε η εισαγγελέας.

«Η κυρία εισαγγελέας ζήτησε να κατασχεθεί το εν λόγω σκάφος και να προσαχθούν οι συγκεκριμένοι επιβαίνοντες, πλήρωμα και μένει να φανεί από τις καταθέσεις τι έκαναν και τι δεν έκαναν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο περιστατικό στην Ύδρα.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Κάποιοι ιδιώτες με βεγγαλικά έκαψαν 300 στρέμματα στην Ύδρα, για τη φωτιά χρησιμοποιήθηκαν 6 εναέρια μέσα και 2 ομάδες δασοκομάντων, που έλλειψαν από άλλες φωτιές και υπηρεσίες».

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024