Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
5+1 εστιατόρια του κόσμου που μοιάζουν με extreme sports

5+1 εστιατόρια του κόσμου που μοιάζουν με extreme sports

Ένα γεύμα δίπλα στους παγετώνες ή ένα δείπνο πάνω σε ηφαίστειο θα προσδώσει στο ταξίδι σας περιπετειώδη χαρακτήρα.

Φαγητό και αδρεναλίνη πάνε μαζί; Ενίοτε πηγαίνουν. Ιδού 5+1 εστιατόρια του κόσμου για να ζήσετε τις πιο ακραίες εστιατορικές εμπειρίες:

El Diablo-Τεγκίζε – Ισπανία

Αν η εξαιρετικά απομακρυσμένη τοποθεσία δεν είναι από μόνη της ένα κίνητρο, τι λέτε να μαγειρεύεται το δείπνο σας σε ένα ηφαίστειο; Το El Diablo διαθέτει κάτι μοναδικό: η κουζίνα του βρίσκεται πάνω σε κρατήρα. Από εκεί παίρνει και την ενέργεια με την οποία ετοιμάζονται τα αρκετά δημιουργικά πιάτα του μενού. Το εστιατόριο υπερηφανεύεται επίσης για την εκπληκτική θέα του στο εθνικό πάρκο Timanfaya στο Λανθαρότε, ένα εντυπωσιακό πετρώδες κόκκινο τοπίο που θυμίζει φωτογραφίες από τον Άρη.

Ithaa Undersea – Μαλδίβες


Πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Ινδικού Ωκεανού, είναι προσβάσιμο μόνο μέσω μιας σκάλας πάνω από το νερό ή ενός γυάλινου τούνελ που ξεκινά από την ακτή. Κομμάτι του θερέτρου Conrad Maldives Rangali Island, προσφέρει εκπληκτική θέα στους γύρω κοραλλιογενείς υφάλους και στη θαλάσσια ζωή – δεν είναι σπάνιο να φάτε παρέα με καρχαρίες, για παράδειγμα. Η τραπεζαρία είναι εξ ολοκλήρου κλεισμένη σε ένα διαφανές ακρυλικό τούνελ επιτρέποντας στους επισκέπτες να βυθιστούν πλήρως στα νερά και να απολαύσουν ένα γεύμα τόσο εντυπωσιακό όσο και ο κόσμος του ωκεανού που τους περιβάλλει.

Seven Glaciers – Άνκορατζ, Αλάσκα


Είναι ένα απομακρυσμένο εστιατόριο, χτισμένο στην κορυφή ενός από τα βουνά της οροσειράς Chugach, σε υψόμετρο 700 μέτρων, με υπέροχη θέα στο γύρω τοπίο, συμπεριλαμβανομένων των επτά παγετώνων που του έχουν δώσει το όνομά του. Το Seven Glaciers προσφέρει μια ποικιλία πιάτων, μεταξύ των οποίων ντόπια θαλασσινά και κρέατα, καθώς και μια εκτενή λίστα κρασιών.

Treepod Dining, Soneva Kiri-Κοχ Κουντ, Ταϊλάνδη


Το να πούμε ότι η εμπειρία ενός γεύματος στις κορυφές των δέντρων είναι μοναδική είναι ανεπαρκές για να την περιγράψει. Ένας πραγματικά απομονωμένος προορισμός, στην καρδιά ενός τροπικού δάσους και σε αρκετή απόσταση από το κυρίως resort, Soneva Kiri, το εστιατόριο αυτό είναι προσβάσιμο μόνο με πεζοπορία στη ζούγκλα και φιλοξεί μόνο έως τέσσερις επισκέπτες τη φορά. Το φαγητό παραδίδεται από τον προσωπικό σας σερβιτόρο με ένα μικρό τελεφερίκ, ενώ εσείς απολαμβάνετε την όμορφη θέα του Κόλπου της Ταϊλάνδης. Αν φοβάστε τα ύψη, προειδοποιούμε: τα τραπέζια κρέμονται τουλάχιστον 10 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Mil- Μοράι, Περού


Μια πτήση 70 λεπτών από τη Λίμα του Περού, ακολουθούμενη από ένα ταξίδι 90 λεπτών με αυτοκίνητο, θα σας οδηγήσει στο διάσημο Mil του Βιρχίλιο Μαρτίνεζ. Ένα γεύμα οκτώ πιάτων βασισμένο στα οικοσυστήματα οκτώ διαφορετικών υψομέτρων των Άνδεων σερβίρεται σε αυτό το μοναδικό απομακρυσμένο εστιατόριο. Το μενού του δημιουργείται με πολλά συστατικά από το τροπικό δάσος που το περιτριγυρίζει και τις κοντινές φάρμες, ενώ το ίδιο το εστιατόριο υπερηφανεύεται για τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα και στον υπεύθυνο τουρισμό.

Arctic Bath–Χάραντς, Σουηδία


Tο ξενοδοχείο Arctic Bath βρίσκεται στη μέση ενός ποταμού. Κυριολεκτικά. Στη διάρκεια του καλοκαιριού, επιπλέει κατά μήκος του Λούλεο, αλλά παγώνει στη θέση του μόλις έρχεται ο χειμώνας και είναι προσβάσιμο μόνο με πλωτά μέσα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται σε ένα κτίριο που μοιάζει με φωλιά. Αυτή η γαστρονομική φωλιά στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας (Λάπλαντ) αναδεικνύει ντόπιες πρώτες ύλες όπως λάδι, μέλι, βότανα, φρούτα και κρέας ελαφιού σε ένα μενού που αλλάζει συνεχώς, σύμφωνα με τις εποχές και τα ευρήματα του σεφ.

Πηγή: diakopes.gr

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024