Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ταξίδια: Γυναίκα που έχει επισκεφθεί τον κόσμο αποκαλύπτει - Οι 10 χώρες που δεν πρέπει να ταξιδέψεις

Ταξίδια: Γυναίκα που έχει επισκεφθεί τον κόσμο αποκαλύπτει – Οι 10 χώρες που δεν πρέπει να ταξιδέψεις

Ποιος ο λόγος

Το ταξίδι μπορεί να είναι μια υπέροχη και ικανοποιητική εμπειρία, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν το κάνετε.

Για ορισμένους προορισμούς θα πρέπει να ανησυχείτε λιγότερο για το ποιο μαγιό θα πάρετε μαζί σας και περισσότερο για την προσωπική σας ασφάλεια.

Όταν ταξιδεύετε σε επικίνδυνα μέρη υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας.

Κυμαίνονται από μικροεγκλήματα μέχρι ενεργές εμπόλεμες ζώνες στα πιο ακραία παραδείγματα. Η απαγωγή παραμένει ένας μεγάλος κίνδυνος σε πολλά μέρη, καθώς και το να βρεθείτε σε δυσάρεστη θέση με τις τοπικές αρχές.

Μια γυναίκα που έχει επισκεφθεί κάθε χώρα του κόσμου μοιράστηκε τις δέκα χώρες στις οποίες δεν θα συμβούλευε τους ανθρώπους να ταξιδέψουν.

Η Lexie Alford – η οποία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως το νεότερο άτομο που έχει ταξιδέψει σε κάθε χώρα του κόσμου – έχει περισσότερους από μισό εκατομμύριο συνδρομητές στο κανάλι της στο YouTube Lexie Limitless.

Ποιες είναι λοιπόν οι δέκα χώρες που η Lexie δεν συνιστά να επισκεφθείτε;

Βόρεια Κορέα

Η πρώτη είναι η Βόρεια Κορέα. Αν και η χώρα είναι γνωστή για το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα μυστικοπαθής και απομονωμένη, είναι ακόμα δυνατό να συμμετάσχετε σε μια ξενάγηση που οργανώνεται από την κυβέρνηση.

Αλλά αυτές είναι πολύ επικίνδυνες. Οι επισκέπτες που δεν συμπεριφέρονται σωστά μπορεί να αντιμετωπίσουν τρομερές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένου ενός Αμερικανού τουρίστα που πέθανε αφού συνελήφθη από τις αρχές επειδή προσπάθησε να κλέψει μια αφίσα.

Μπαγκλαντές

Η χώρα της Νότιας Ασίας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών απειλών και των φυσικών καταστροφών.

Στην καθημερινότητα, η Lexie υπενθύμισε ότι υπάρχει υψηλό επίπεδο μικροεγκληματικότητας και πολύ λίγος τουρισμός, πράγμα που σημαίνει ότι οι τουρίστες είναι πιθανό να ξεχωρίζουν.

Λιβύη

Ακολουθεί η Λιβύη. Η χώρα παραμένει διαιρεμένη στα δύο μετά την εκθρόνιση και τη δολοφονία του δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι.

Μεγάλες εκτάσεις της Λιβύης μαστίζονται από το οργανωμένο έγκλημα και τις πολιτοφυλακές, γεγονός που καθιστά τη χώρα πολύ επικίνδυνη.

Νότιο Σουδάν

Ακολουθεί το Νότιο Σουδάν, με υψηλό κίνδυνο οι ξένοι να γίνουν στόχος απαγωγών και βίας.

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Ακολούθησε η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου η Lexie είπε ότι το αεροπλάνο της έπρεπε να κατέβει για να προσγειωθεί σε σχήμα τιρμπουσόν για να αποφύγει πυραυλικές επιθέσεις.

Σομαλία

Ακολουθεί η Σομαλία, με μεγάλη αστάθεια και κινδύνους απαγωγών για τους τουρίστες.

Συρία

Η Συρία έχει βυθιστεί σε δέκα χρόνια πολέμου.

Πολλοί από τους απίστευτους ιστορικούς τόπους και την κληρονομιά της χώρας έχουν πέσει θύματα της αιματηρής σύγκρουσης, η οποία έχει δει τον δικτάτορα Μπασάρ Αλ Άσαντ να παραμένει στην εξουσία.

Μάλι

Ακολουθεί το Μάλι, το οποίο, σύμφωνα με τη Lexie, είναι από τα χειρότερα μέρη για να πέσει κανείς θύμα απαγωγής, καθώς η διάσωσή του είναι πρακτικά αδύνατη.

Υεμένη

Η Υεμένη, άλλη μια χώρα που μαστίζεται από πόλεμο, καθώς η Σαουδική Αραβία στοχεύει τους αντάρτες Χούτι, οι οποίοι οι ίδιοι πολεμούν την κυβέρνηση της Υεμένης. Η Υεμένη μαστίζεται από ανθρωπιστική κρίση, συμπεριλαμβανομένης της πείνας και των ασθενειών, και πολύ λίγες χώρες έχουν πρεσβείες εκεί.

Αφγανιστάν

Τέλος, το Αφγανιστάν. Μετά την αποχώρηση των δυνάμεων του συνασπισμού το 2021, οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία.

Παρά το γεγονός ότι δεν μαστίζεται πλέον από τον πόλεμο, η Lexie δήλωσε ότι η αυστηρή κυβέρνηση που επιβάλλεται από τους Ταλιμπάν καθιστά τη χώρα εξαιρετικά επικίνδυνη για επίσκεψη, ιδίως για τους δυτικούς τουρίστες.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024