Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία και Ελβετία για την πρωτιά – Όλα για όλα στο Σκωτία-Ουγγαρία

Γερμανία και Ελβετία για την πρωτιά – Όλα για όλα στο Σκωτία-Ουγγαρία

Ο πρώτος όμιλος του Euro 2024 ολοκληρώνεται απόψε με τις αναμετρήσεις Γερμανία-Ελβετία και Σκωτία-Ουγγαρία

Η φάση των ομίλων στο Euro 2024 φτάνει στο τέλος της με τον πρώτο γκρουν να ολοκληρώνεται απόψε (23/6,22:00) με τις αναμετρήσεις Ελβετία-Γερμανία και Σκωτία-Ουγγαρία.

Στην Frankfurt Arena οι οικοδεσπότες θα αντιμετωπίσουν τους Ελβετούς. Η «νάσιοναλ μάνσαφτ» με το 2/2 (5-1 Σκωτία, 2-0 Ουγγαρία) έχει σφραγίσει «εισιτήριο» για τα νοκ άουτ της διοργάνωσης και θέλει έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου. Η Ελβετία μετράει τέσσερις βαθμούς (3-1 Ουγγαρία, 1-1, Σκωτία) και θέλει να εξασφαλίσει την πρόκριση. Κάτι που θα καταφέρει σίγουρα, εφόσον δεν χάσει από τη Γερμανία.

Μπορεί να πετύχει τον στόχο της σε περίπτωση ήττας, αν δεν νικήσει η Σκωτία την Ουγγαρία. Σε περίπτωση νίκης η ομάδα του Μουράτ Γιακίν θα τερματίσει πρώτη.

Οι δύο ομάδες έχουν έχουν τεθεί αντιμέτωπες συνολικά 53 φορές (9-8-36), αλλά ποτέ σε τελική φάση του Euro.

Χαμός στο Σκωτία – Ουγγαρία

Στην άλλη αναμέτρησης της βραδιάς, τα δύο αουτσάιντερ του πρώτου ομίλου, Σκωτία και Ουγγαρία, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην Στουτγκάρδη. Η ομάδα του Στίβεν Κλαρκ βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μετά την ισοπαλία, 1-1, με την Ελβετία και δύναται να πιάσει την τελευταία στη δυάδα εάν νικήσει τους Μαγυάρους και την ίδια ώρα χάσουν οι Ελβετοί από τους Γερμανούς.

Σενάριο που δεν είναι και… επιστημονικής φαντασίας, με το αρνητικό για τους Σκωτσέζους να είναι ότι έχουν κάκιστη διαφορά τερμάτων (-4) έτσι είναι δύσκολο να πάρουν κάποια ισοβαθμία. Σε κάθε περίπτωση όμως, με τέσσερις βαθμούς θα θέσουν πολύ γερή υποψηφιότητα για μία από τις καλύτερες ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση.

Για τους Ούγγρους, από την άλλη, τα πράγματα είναι πολύ πιο ζόρικα. Χωρίς βαθμό και με τέρματα -4, θα χρειαστούν ένα μικρό θαύμα για να μπουν στους καλύτερους τρίτους – κι αυτό φυσικά με την προϋπόθεση ότι θα νικήσουν τη Σκωτία. Αυτή θα είναι η δέκατη φορά που θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες, με την Ουγγαρία να μετρά ως τώρα 4-2-3 σε φιλικά ματς με τους Σκωτσέζους.

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024