Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έδεσαν και περιέφεραν τραυματισμένο Παλαιστίνιο στο καπό τζιπ

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έδεσαν και περιέφεραν τραυματισμένο Παλαιστίνιο στο καπό τζιπ

«Η συμπεριφορά των στρατιωτών στο βίντεο του περιστατικού δεν είναι σύμφωνη με τις αξίες του ισραηλινού στρατού. Το περιστατικό θα διερευνηθεί και θα ληφθούν μέτρα», σχολιάζουν οι IDF.

Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έδεσαν έναν τραυματία Παλαιστίνιο πάνω στο καπό ενός στρατιωτικού τζιπ και τον μετέφεραν κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής στην Τζενίν, στην κατεχόμενη πόλη στη Δυτική Όχθη.

Βίντεο, που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαληθεύεται από το Reuters, δείχνει έναν Παλαιστίνιο κάτοικο της Τζενίν, τον Μουτζάχεντ Αζμί, δεμένο πάνω στο καπό του τζιπ, καθώς το τελευταίο περνάει δίπλα από δύο ασθενοφόρα.

Δείτε εικόνα από το τεθωρακισμένο όχημα του ισραηλινού στρατού:

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά τραυματίζοντας έναν ύποπτο και τον συνέλαβαν.

Στη συνέχεια, στρατιώτες παραβίασαν το στρατιωτικό πρωτόκολλο. «Ο ύποπτος συνελήφθη από τις δυνάμεις που τον έδεσαν πάνω σε ένα όχημα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Είναι εκπληκτικό το πώς ένα κράτος που γεννήθηκε πριν από 76 χρόνια έχει καταφέρει να ανατρέψει κυριολεκτικά το διεθνές δίκαιο»

Ο στρατός τόνισε ότι η «συμπεριφορά των στρατιωτών στο βίντεο του περιστατικού δεν είναι σύμφωνη με τις αξίες» του ισραηλινού στρατού και ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί και θα ληφθούν μέτρα.

Το άτομο μεταφέρθηκε σε γιατρούς για να λάβει θεραπεία, τόνισαν οι IDF.

Το Reuters κατόρθωσε να εξακριβώσει την τοποθεσία που συνέβη το συμβάν από επιβεβαιωμένα και επαληθευμένα πλάνα που κοινοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν ένα όχημα που μεταφέρει ένα άτομο δεμένο πάνω σε ένα όχημα στην Τζενίν.

Η ημερομηνία του βίντεο επιβεβαιώθηκε από αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters.

Σύμφωνα με την οικογένεια του Αζμί, έγινε μια επιδρομή σύλληψης και αυτός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιδρομής, και όταν η οικογένεια ζήτησε ασθενοφόρο, ο στρατός πήρε τον Μουτζάχεντ, τον έδεσε πάνω στο καπό και έφυγε.

«Ανθρώπινη ασπίδα σε δράση»

Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, σχολίασε τα πλάνα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο με τον τραυματισμένο Παλαιστίνιο δεμένο στο καπό.

«Είναι εκπληκτικό το πώς ένα κράτος που γεννήθηκε πριν από 76 χρόνια έχει καταφέρει να ανατρέψει κυριολεκτικά το διεθνές δίκαιο», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Χ η Αλμπανέζε.

«Αυτό κινδυνεύει να είναι το τέλος της πολυμέρειας, η οποία για ορισμένα κράτη μέλη με επιρροή δεν εξυπηρετεί πλέον κανένα σχετικό σκοπό», πρόσθεσε η ίδια.

Η βία στη Δυτική Όχθη, σε έξαρση και πριν από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα, έχει κλιμακωθεί έκτοτε με συχνές επιδρομές του στρατού σε ομάδες μαχητών, με βιαιοπραγίες από Εβραίους εποίκους σε παλαιστινιακά χωριά και θανατηφόρες επιθέσεις σε δρόμους από Παλαιστίνιους.

Sports in

Ο Ντόρσεϊ μπορεί να ξεπεράσει τον… εαυτό του

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μπορεί να παίξει καλύτερα απ' την πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024