Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: Ο Μπορέλ ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για τους βομβαρδισμούς κοντά σε γραφεία του Eρυθρού Σταυρού

Πόλεμος στη Γάζα: Ο Μπορέλ ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για τους βομβαρδισμούς κοντά σε γραφεία του Eρυθρού Σταυρού

Βλήματα από όπλα μεγάλου διαμετρήματος έπεσαν σε μικρή απόσταση από εγκατάστασή της ΔΕΕΣ, γύρω από την οποία έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες εκτοπισμένοι.

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για τους φονικούς βομβαρδισμούς που προκάλεσαν ζημιές σε γραφείο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη Γάζα.

«Η ΕΕ καταδικάζει τους βομβαρδισμούς που κατέστρεψαν το γραφείο της ΔΕΕΣ στη Γάζα και προκάλεσαν δεκάδες θύματα. Απαιτείται ανεξάρτητη έρευνα και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν», τόνισε ο Μπορέλ στο X.

H ανάρτησή του Μπορέλ στο Χ

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανέφερε χθες με ανάρτηση στο X ότι βλήματα από όπλα μεγάλου διαμετρήματος έπεσαν σε μικρή απόσταση από εγκατάστασή της στη Λωρίδα της Γάζας, γύρω από την οποία έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες εκτοπισμένοι.

Ανέφερε πως το κινητό νοσοκομείο της κατακλύσθηκε από θύματα το απόγευμα της Παρασκευής, κάνοντας λόγο για «22 νεκρούς και 45 τραυματίες».

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας έδωσε διαφορετικά στοιχεία, λέγοντας ότι 25 άτομα σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό

Στην ανακοίνωση της ΔΕΕΣ υπογραμμίζεται πως επιθέσεις «τόσο κοντά σε ανθρωπιστικές δομές, οι τοποθεσίες των οποίων είναι γνωστές στις αντιμαχόμενες πλευρές και φέρουν ξεκάθαρη σήμανση με το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού, θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων και μελών του προσωπικού του Ερυθρού Σταυρού».

Εκπρόσωπος των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας δήλωσε στο BBC ότι οι αρχικές έρευνες δεν έδειξαν καμία εμπλοκή του Ισραήλ, προσθέτοντας πως το περιστατικό είναι υπό εξέταση.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας, που διοικείται από τη Χαμάς, έδωσε διαφορετικά στοιχεία, λέγοντας ότι 25 άτομα σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό, κατηγορώντας το Ισραήλ.

Sports in

Ολυμπιακή Ομάδα γεμάτη χαμόγελα και προσδοκίες

Μία φωτογράφιση που πήραν μέρος οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024