Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Καύσωνας: Το κόλπο για να δροσίσεις γρήγορα την καμπίνα του αυτοκινήτου

Καύσωνας: Το κόλπο για να δροσίσεις γρήγορα την καμπίνα του αυτοκινήτου

Μάθε τι πρέπει να κάνεις για να δροσίσεις την καμπίνα του αυτοκινήτου

Σε «φούρνο» μπορεί να μετατραπεί σε λίγα λεπτά η καμπίνα του αυτοκινήτου, ιδιαίτερα όταν σημειώνονται θερμοκρασίες καύσωνα.

Η χρήση του κλιματιστικού είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε μόλις μπαίνουμε στο αμάξι, ωστόσο μήπως υπάρχουν και άλλα κόλπα;

Χρησιμοποιώντας μόλις μόνο τις πόρτες του οχήματος, θα μπορούσαμε να αερίσουμε την ζεστή καμπίνα, πριν εισέλθουν σε αυτή για να ξεκινήσουν την διαδρομή τους και ενεργοποιήσουν το σύστημα κλιματισμού.

Το «κόλπο» δεν είναι καινούργιο, αλλά δεν το γνωρίζουν όλοι και σίγουρα κάνει δουλειά τις καυτές μέρες του καλοκαιριού που διανύουμε.

Τι μπορείτε να κάνετε

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε την πόρτα του οδηγού, να κατεβάσετε τα παράθυρα της πλευράς του συνοδηγού και να «ανοιγοκλείσετε» αρκετές φορές την πόρτα που έχετε στα χέρια σας. Με αυτό τον τρόπο, σπρώχνουμε τον καυτό αέρα εκτός καμπίνας.

Όλοι όσοι το έχουν εφαρμόσει, αναφέρουν μεγάλη μείωση της θερμοκρασίας του εσωτερικού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι εισέρχονται σε μια πιο δροσερή καμπίνα.

Ταυτόχρονα, η δουλειά που έχει να κάνει το σύστημα κλιματισμού είναι πιο εύκολη και φυσικά δεν χρειάζεται να κινηθούμε για ώρα με ανοιχτά παράθυρα, ανεβάζοντας την κατανάλωση και την είσοδο καυτού αέρα από το περιβάλλον.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η κίνηση που θα πραγματοποιήσει ο οδηγός με την πόρτα του, θα πρέπει να είναι ελεγχόμενη και όσο το δυνατόν πιο «ευγενική». Εννοείται ότι δεν κλείνουμε κανονικά την πόρτα, απλά την κινούμαι στον μεντεσέ της.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024