Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΑΜΕΑ: Χωρίς ράμπα το πλοίο στο δρομολόγιο «Καβάλα – Θάσος»

ΑΜΕΑ: Χωρίς ράμπα το πλοίο στο δρομολόγιο «Καβάλα – Θάσος»

Ένα παιδί σε αναπηρικό αμαξίδιο περιμένει μαζί με τη μητέρα του στο χώρο του γκαράζ του πλοίου που κάνει το δρομολόγιο Καβάλα – Θάσο, γιατί δεν υπάρχει ράμπα για ΑμεΑ.

Εικόνες ντροπής εν έτει 2024.. Ένα κορίτσι σε αναπηρικό αμαξίδιο παραμένει για 45 λεπτά στο γκαράζ των αυτοκινήτων ferry boat, που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή – Θάσο, καθώς δεν υπάρχει ειδική ράμπα για τα άτομα με αναπηρία. Με τα ferry boat να αποτελούν απλά την δυσκολία των διακοπών, μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία καθημερινά.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Ο Δημήτρης Αντωνίου ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, επιχείρησε για πρώτη φορά να ταξιδέψει στη Θάσο με ferry boat το 2018, παραμένοντας κι εκείνος στο γκαράζ του πλοίου κάτω από τον ήλιο.

Όταν με βλέπουν λένε ‘δεν σας κουβαλάμε, καλύτερα να μείνετε κάτω’. Ξέρουν και οι ίδιοι ότι σε εκείνες τις σκάλες τις απότομες, τις στενές, δεν κουβαλιούνται αυτά τα πράγματα»

«Με είχαν κλείσει και τα αυτοκίνητα και σκεφτόμουν όλα τα σενάρια. Να γίνει καμία ανάφλεξη και μετά να λένε όλοι ‘κρίμα ο Δημητράκης’», είπε. Όπως το κορίτσι στη φωτογραφία, έτσι και ο Δημήτρης βρέθηκε και πάλι στην ίδια θέση πριν από λίγο καιρό. Έξι χρόνια μετά το πρώτο του ταξίδι στη Θάσο και πολλές διαμαρτυρίες, τίποτα δεν έχει αλλάξει.

«To να μας κουβαλάνε είναι επικίνδυνο, ρατσιστικό και απάνθρωπο»

Όπως λέει ο Δημήτρης, η νομοθεσία προβλέπει πως τα άτομα με αναπηρία, αν δεν υπάρχει ειδική ράμπα θα πρέπει να ανεβαίνουν στο χώρο των επιβατών με τη βοήθεια του πληρώματος, κάτι που όμως δεν είναι εφικτό.

«Αδιανόητη νομοθετική ρύθμιση το να μας κουβαλάνε… Είναι και ρατσιστικό και απάνθρωπο, ενώ ο νόμος λέει να μας κουβαλήσουνε, όταν με βλέπουν λένε ‘δεν σας κουβαλάμε, καλύτερα να μείνετε κάτω’. Ξέρουν και οι ίδιοι ότι σε εκείνες τις σκάλες τις απότομες, τις στενές, δεν κουβαλιούνται αυτά τα πράγματα». O Δημήτρης ανέβασε και ένα ψήφισμα με το οποίο διεκδικούν απρόσκοπτη πρόσβαση στα ferry boat, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 62.000 υπογραφές.

Δυστυχώς όμως δεν έχει προβλεφθεί ούτε ειδικός χώρος προκειμένου να τα άτομα με αμαξίδια να μην μένουν κάτω από τον καυτό ήλιο αβοήθητα για 45 λεπτά μέχρι να φτάσουν επιτέλους στο νησί.

Πηγή: Megatv.com

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024