Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Οι 5 τεχνικές που θα μειώσουν το στρες και θα βελτιώσουν την ψυχική σας υγεία

Οι 5 τεχνικές που θα μειώσουν το στρες και θα βελτιώσουν την ψυχική σας υγεία

Εφαρμόστε τες από σήμερα και πείτε «αντίο» στο άγχος.

Το στρες δεν κάνει διακρίσεις. Μπορεί να εμφανιστεί στον οποιονδήποτε σε μια ιδιαίτερα πιεστική περίοδο και να κάνει την καθημερινότητα αρκετά δυσάρεστη.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να το αντιμετωπίσετε μια και καλή και να επαναφέρετε την ψυχική σας υγεία στο φυσιολογικό της επίπεδο.

Οι ειδικοί μας δίνουν παρακάτω 5 τεχνικές, που αξίζει να υιοθετήσετε, όταν το στρες σας έχει χτυπήσει την πόρτα.

#1 Εξασκήστε την ενσυνειδητότητά σας & κάντε διαλογισμό

Η ενσυνειδητότητα και ο διαλογισμός είναι ισχυρές πρακτικές για τη μείωση του στρες και τη βελτίωση της συνολικής ψυχικής υγείας. Βοηθούν στο να εστιάσετε στην παρούσα στιγμή και να μη σκέφτεστε το μέλλον, γεγονός που θα μετριάσει το άγχος. Η ενσυνειδητότητα μάλιστα περιλαμβάνει την απαλλαγή από την ενοχή της μη υπερβολικής απόδοσης. Να έχετε υπόψη πως δε χρειάζεται να είστε τέλειοι σε όλα.

#2 Θέστε όρια

Εάν εργάζεστε ενώ πρέπει να ξεκουράζεστε ή αναλαμβάνετε ευθύνες που υπερβαίνουν τις δυνατότητές σας, είναι καιρός να θέσετε μερικά όρια. Πείτε «όχι» σε όσα πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να φέρετε εις πέρας και βάλτε τον εαυτό σας σε πρώτο πλάνο. Μόνο έτσι θα καταφέρετε να σας φροντίσετε πραγματικά και να απαλλαγείτε από το στρες.

#3 Δημιουργήστε υγιείς σχέσεις

Η ύπαρξη υγιών και μη τοξικών σχέσεων μπορεί να μειώσει τα συναισθήματα μοναξιάς και απομόνωσης και να ενισχύσει τη συνολική ευτυχία κατά τη διάρκεια στρεσογόνων περιόδων. Με μια αξιόπιστη και υποστηρικτική «κοινότητα» τριγύρω σας, θα έχετε περισσότερο χώρο να μοιραστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, κάτι που μπορεί να σας προσφέρει τελικά συναισθηματική ανακούφιση, να ενισχύσει την ευημερία σας και να σας απαλλάξει από το άγχος.

#4 Προσέξτε τη διατροφή σας & γυμναστείτε

Η αυτοφροντίδα είναι ολιστική. Απαιτεί να λάβουμε υπόψη μας ότι είμαστε μυαλό, σώμα και πνεύμα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η γυμναστική, η καλή διατροφή και ο επαρκής ύπνος βοηθάνε το σώμα να απελευθερώσει ενδορφίνες και να μειωθούν έτσι οι ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη. Πέρα από το skincare που είναι μια μορφή αυτοφροντίδας, ενσωματώστε στο πρόγραμμά σας και την άσκηση -μπορεί να είναι τρέξιμο, ποδηλασία, pilates ή yoga, πάντα σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

#5 Αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια

Σε περίπτωση που τίποτα από τα παραπάνω δεν πιάσει, μη διστάσετε να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια -θα σας προσφέρει εργαλεία και στρατηγικές για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το στρες. Η επαγγελματική καθοδήγηση μπορεί να σας προσφέρει ένα ασφαλές «καταφύγιο». Θα καταφέρετε να αναγνωρίσετε τους στρεσογόνους παράγοντες, να τους αντιμετωπίσετε και να βρείτε εν τέλει τη συναισθηματική σας ευεξία.

Όπως είχε γράψει η συγγραφέας Audre Lorde: «Το να φροντίζω τον εαυτό μου, δε σημαίνει ότι με καλομαθαίνω, είναι αυτοσυντήρηση».

Πηγή: GRACE

Sports in

Ολυμπιακός: Χιλιάδες κόσμου και στην Κεφαλονιά για τις ευρωκούπες (pics)

Σε ακόμα ένα ελληνικό νησί έγινε το αδιαχώρητο από τον κόσμο του Ολυμπιακού που θέλησε να θαυμάσει τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024