Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αλβανία - Ισπανία 0-1: Πανηγυρικά στους «16» (vids)

Αλβανία – Ισπανία 0-1: Πανηγυρικά στους «16» (vids)

Η Ισπανία μπορεί να έκανε ευρύ rotation, όμως, επικράτησε με 1-0 της Αλβανίας με το γκολ του Τόρες – Έκανε το απόλυτο η «ρόχα», αποκλεισμός για τους Αλβανούς.

Πρώτη και αήττητη η Ισπανία. Τι κι αν άλλαξε τους 10 από τους 11 βασικούς της, η «ρόχα» επικράτησε με 1-0 της Αλβανίας κι έκανε το 3×3, παίρνοντας την πρόκριση για τα νοκ-άουτ του Euro κάνοντας το απόλυτο στις νίκες.

Ο Φεράν Τόρες στο 13’ πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς. Αποκλεισμός για τους Αλβανούς, που έμειναν τελευταίοι με 1 βαθμό.

Η Αλβανία μπορεί να ήθελε την νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση, η Ισπανία, όμως, ήταν αυτή που σιγά σιγά επέβαλε τον ρυθμό της. Στο 11’ η «ρόχα» απείλησε για πρώτη φορά. Ο Χεσούς Νάβας σέντραρε από τα δεξιά, ο Μερίνο έκανε την καρφωτή κεφαλιά, με τον Στρακόσια να διώχνει ασταθώς. Δύο λεπτά αργότερα οι Ίβηρες άνοιξαν το σκορ. Ο Όλμο έκανε όμορφη κάθετη πάσα και ο Τόρες πλάσαρε ιδανικά για το 1-0.

Η ομάδα του Λουίς Ντε λα Φουέντε συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφού οι Αλβανοί δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους. Η Ισπανία κράτησε χαμηλό τέμπο στο ματς και οι επόμενες καλές στιγμές ήρθαν προς το τέλος του ημιχρόνου. Στο 36’ ο Τζιμσίτι έβαλε σωτήρια την προβολή και δεν επέτρεψε στον Όλμο να πλασάρει, ενώ 5 λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Τόρες πέρασε λίγο άουτ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η ομάδα του Σιλβίνιο, απείλησε για πρώτη φορά, όμως ο Ράγια απέκρουσε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Ασλάνι.

Η Ισπανία μπήκε με φόρα και στο δεύτερο μέρος κι έχασε την πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης, ωστόσο το εντυπωσιακό γυριστό του Χοσέλου πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Στρακόσια. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η Αλβανία πήρε περισσότερα ρίσκα, ενώ και οι αλλαγές του Σιλβίνιο έκαναν πιο επιθετική την ομάδα του.

Στο 64’, οι Αλβανοί έχασαν μια τεράστια ευκαιρία προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Λάτσι εκτέλεσε γρήγορα φάουλ, ο Μπρόγια βγήκε στο τετ-α-τετ, όμως ο Ράγια έδιωξε εντυπωσιακά. Στο 67’, ήταν η σειρά του Ασλάνι να απειλήσει όμως το σουτ που επιχείρησε, πέρασε έξω.

Στο 92′ οι Βαλκάνιοι απώλεσαν την τελευταία τους ευκαιρία για να σκοράρουν, όταν η μπάλα «κόλλησε» στην μικρή περιοχή, ο Μπρόγια έκανε το πλασέ, όμως ο Ράγια μπλόκαρε εντυπωσιακά, κρατώντας το… μηδέν για την εστία του.

Οι ενδεκάδες

ΑΛΒΑΝΙΑ (Σιλβίνιο): Στρακόσια, Μπάλιου, Ντζιμσίτι, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Λάτσι (70’ Μπερίσα), Ασλάνι, Ασάνι (81’ Μούτσι), Μπαϊράμι (70’ Χότζα), Μάναϊ (59’ Μπρόια)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ντε Λα Φουέντε): Ραγιά, Νάβας, Βιβιάν, Λαπόρτ (46’ Λε Νορμάν), Γριμάλδο, Θουμπιμένδι, Μερίνο, Φεράν Τόρες (72’ Γιαμάλ), Όλμο (84’ Μπαένα), Ογιαρθάμπαλ (62’ Φερμίν Λόπεθ), Χοσέλου (72’ Μοράτα).

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024