Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πρόβλημα με Γιαμάλ στην Ισπανία – Απειλείται η συμμετοχή του στο Euro; (pic)

Πρόβλημα με Γιαμάλ στην Ισπανία – Απειλείται η συμμετοχή του στο Euro; (pic)

Πρόβλημα με την… ηλικία του Λαμίν Γιαμάλ φαίνεται πως έχει προκύψει για την Ισπανία – Τι ισχύει για την παρουσία του στο Euro

Αν και 16 χρόνων, ο Λαμίν Γιαμάλ είναι εκ των πρωταγωνιστών του Euro 2024 που διεξάγεται αυτή την περίοδο στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο νεαρός ακραίος επιθετικός της Μπαρτσελόνα οδηγεί εκ του ασφαλούς την Ισπανία, η οποία κατέκτησε ήδη την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο και απόψε (24/6, 22:00) θα αγωνιστεί με αντίπαλο την Αλβανία, πριν τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Η ηλικία του Γιαμάλ αναμφίβολα εντυπωσιάζει τους πάντες, αλλά είναι πιθανό εκείνη να βάλει σε μπελάδες την Ισπανία. Και αυτό διότι στη Γερμανία υπάρχει νόμος ο οποίος απαγορεύει σε κάθε ανήλικο να εργάζεται μετά τις 20:00 το βράδυ, χωρίς τη συναίνεση των γονιών του.

Βέβαια, για τους ανήλικους αθλητές υπάρχει μια ιδιαιτερότητα που τους επιτρέπει, υπό προϋποθέσεις, να αγωνίζονται έως τις 23:00. Για τον Γιαμάλ μέχρι στιγμής στον όμιλο δεν έχει υπάρξει κάποιο θέμα.

Στον αγώνα με την Ιταλία αντικαταστάθηκε στο 70′ (ο αγώνας τελείωσε λίγο πριν τις 23:00 τοπική ώρα Γερμανίας). Με την Αλβανία απόψε λογικά ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε δεν θα τον χρησιμοποιήσει, καθώς το ματς είναι βαθμολογικά αδιάφορο και ως εκ τούτου αναμένεται να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον.

Από εδώ και πέρα όμως αρχίζουν τα… δύσκολα για τον Γιαμάλ. Και αυτό διότι στα νοκ-άουτ ενδέχεται να υπάρξουν παρατάσεις, που να οδηγήσουν κάποιον ή κάποιους αγώνες της Ισπανίας στο να ολοκληρωθούν μετά τις 23:00.

Σύμφωνα με τον νόμο της Γερμανίας, η Ισπανία θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 30.000 ευρώ -για κάθε ένα παιχνίδι- στο γερμανικό κράτος σε περίπτωση που ο Γιαμάλ… εργαστεί μετά τις 23:00.

Και η Γερμανία δεν είναι χώρα που κάνει… εκπτώσεις στους νόμους της. Ούτε καν αν πρόκειται για Euro ή την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας…

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024