Λύτρωση αλλά και γερό μάθημα για την Γερμανία
Οι Ελβετοί ζόρισαν πολύ τα «πάντσερ» και ο Νάγκελσμαν έχει ν' αναλύσει πολλά από το αποψινό παιχνίδι
Η Γερμανία δεν είχε ζοριστεί στα δύο πρώτα παιχνίδια της στο Euro, απέναντι σε Σκωτία και Ουγγαρία, αλλά είδε «αστεράκια» στο τρίτο ματς του γκρουπ, απέναντι στην Ελβετία και θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη που απέφυγε την ήττα.
Η ισοπαλία που πήραν οι Γερμανοί (1-1) με γκολ στο 92’ επέτρεψε στην γερμανική ομάδα να πάρει τον βαθμό και την πρώτη θέση στον όμιλο, αλλά σίγουρα προβληματισμός για την εικόνα υπάρχει.
Απ’ την άλλη βέβαια θα πει κάποιος (και δεν θα έχει άδικο) ότι μπορεί να μην έπεισε η γερμανική ομάδα στο πιο δύσκολο παιχνίδι της στον όμιλο, αλλά εμφάνισε και πάλι το στοιχείο που χαρακτηρίζει την Γερμανία κι αυτό είναι η άρνηση να τα παρατήσει.
Αυτή η νοοτροπία δικαιώθηκε τελικά στο 92’ και μπορεί στο τέλος να μη νίκησαν τα «πάντσερ» τους Ελβετούς, αλλά αυτή η ισοπαλία έχει «γεύση» νίκης για τους Γερμανούς.
Οι Ελβετοί έβαλαν δύσκολα στα «πάντσερ», καθώς με την εμφάνιση που πραγματοποίησαν προκάλεσαν «βραχυκύκλωμα» στους διοργανωτές του Euro και αποκάλυψαν τα… τρωτά σημεία της ομάδας του Νάγκελσμαν.
Και το κυριότερο, η ελβετική ομάδα και ο τρόπος που αμύνθηκε, έδειξε ότι αν μια άμυνα «μπλοκάρει» τον Μουσιάλα, τότε οι Γερμανοί χάνουν πολλά στο δημιουργικό κομμάτι αλλά και στο σκοράρισμα.
Μπορεί οι αριθμοί να δείχνουν ότι η Γερμανία έκανε πολλές τελικές προσπάθειες, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές δεν ήταν μεγάλες φάσεις.
Υπήρξαν κι αυτές, αλλά δεν ήταν πολλές, δείγμα και αυτό της καλής αμυντικής λειτουργίας που είχε η ελβετική ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.
Είναι προφανές λοιπόν ότι οι Ελβετοί είχαν «διαβάσει» πολύ καλά τον αντίπαλό τους και τον τρόπο που έπαιξε στα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου.
Ο Γιακίν διέκρινε τον κομβικό ρόλο του Μουσιάλα στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της Γερμανίας, στα δύο πρώτα ματς των Γερμανών στον όμιλο και θέλησε πρώτα απ’ όλα να βγάλει «εκτός αγώνα» τον 21χρονο μεσοεπιθετικό της Μπάγερν.
Το πέτυχε σε πολύ μεγάλο βαθμό και δεν είναι τυχαίο ότι ο Νάγκελσμαν αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή τον Μουσιάλα στο 76’, βλέποντας ότι ο νεαρός άσος αδυνατούσε να κάνει την διαφορά.
Αν μη τι άλλο η τακτική του Γιακίν δικαιώθηκε 100% γιατί με τον Μουσιάλα εξουδετερωμένο, αντιμετώπισε προβλήματα και μάλιστα πολλά και ο Χάβερτς και με αυτούς τους δύο μακριά από τον καλό τους εαυτό, η Ελβετία αύξησε κατά πολύ τις πιθανότητες να πάρει θετικό αποτέλεσμα.
Υπάρχει όμως κι αυτό που προαναφέραμε και είναι η μαχητικότητα των Γερμανών μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ενός αγώνα κι αυτή η μαχητικότητα δικαίωσε τα «πάντσερ» για ακόμα μια φορά.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι η Γερμανία τα βρήκε σκούρα απέναντι στους Ελβετούς και είναι δεδομένο πως ο Νάγκελσμαν θα έχει ν’ αναλύσει πολλά στοιχεία από αυτό το παιχνίδι.
Οι Ελβετοί απέδειξαν κόντρα στην Γερμανία ότι είναι ομάδα που θα κάνει ζημιά σε όποιον αντίπαλο την υποτιμήσει στη φάση των 16 ή και στην συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς δείχνει ότι μπορεί να φτάσει και ψηλότερα.
Προκρίθηκαν οι δύο καλύτερες ομάδες του γκρουπ κι αυτό είναι αναμφισβήτητο και τώρα περιμένουν τους αντιπάλους τους.
- Η ζωή από ψηλά – Ο Χάρης Χριστόπουλος «αιχμαλωτίζει» τον κόσμο από τον ουρανό
- Σεξ: Δεν είναι το ίδιο για όλες τις γυναίκες
- «Όποιος με ξέρει, ξέρει»: Η Τζένιφερ Άνιστον στόλισε με ελιές το χριστουγεννιάτικο δέντρο της
- Τεχνητή νοημοσύνη: Το Botto είναι AI καλλιτέχνης και βγάζει… εκατομμύρια δολάρια
- «Skål!» – Πώς η κλιματική αλλαγή μετατρέπει τη Σουηδία σε φιλόδοξο οινοπαραγωγό
- Οδήγηση: Πρόστιμο για όσους τρώνε μέσα στο αυτοκίνητο – Πότε σου παίρνουν το δίπλωμα