Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Boeing: Πληθαίνουν οι φωνές άσκησης ποινικής δίωξης στην εταιρεία

Boeing: Πληθαίνουν οι φωνές άσκησης ποινικής δίωξης στην εταιρεία

Οι εισαγγελείς ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης στην Boeing gια τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν το 2018 και το 2019

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ συνέστησαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά της Boeing. H είδηση αυτή έρχεται αφού το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η Boeing είχε παραβιάσει έναν διακανονισμό που σχετίζεται με τις δύο συντριβές αεροσκαφών.

Ο λόγος για το αεροπορικό δυστύχημα στην Ινδονησία το 2018 και ένα άλλο στην Αιθιοπία το 2019 όπου έχασαν τη ζωή τους συνολικά 346 άνθρωποι. Η σύσταση δεν είναι τελική απόφαση και οι λεπτομέρειες οποιασδήποτε πιθανής εγκληματικής ενέργειας δεν είναι γνωστές, ανέφερε το CBS.

Προθεσμία μέχρι τις 7 Ιουλίου

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προθεσμία έως τις 7 Ιουλίου για να λάβει οριστική απόφαση σχετικά με το εάν θα ασκήσει δίωξη στην Boeing. «Πρόκειται για μια πραγματικά κρίσιμη απόφαση που έρχεται», δήλωσε ο Ed Pearson, ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος για την Ασφάλεια της Αεροπορίας και πρώην ανώτερος διευθυντής της Boeing.

«Υπάρχουν προβλήματα με αυτά τα αεροπλάνα, βλέπουμε προβλήματα με αυτά τα αεροπλάνα και μιλάω για τα 737 Max και τα 787 », πρόσθεσε. Την περασμένη εβδομάδα, συγγενείς των θυμάτων προέτρεψαν τους εισαγγελείς να ζητήσουν πρόστιμο κατά της Boeing ύψους 25 δισ. δολαρίων και να ασκήσουν ποινική δίωξη.

Παραβιάστηκε η συμφωνία

Σύμφωνα με μια συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2021, η Boeing συμφώνησε να πάει σε διακανονισμό πληρώνοντας 2,5 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγγελείς συμφώνησαν να ζητήσουν από το δικαστήριο να αποσύρει την ποινική δίωξη μετά από μια περίοδο τριών ετών.

Τον περασμένο μήνα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης είπε ότι η Boeing παραβίασε τη συμφωνία λέγοντας ότι απέτυχε «να σχεδιάσει, να εφαρμόσει και να επιβάλει ένα πρόγραμμα συμμόρφωσης και δεοντολογίας για την πρόληψη και τον εντοπισμό παραβιάσεων των νόμων περί απάτης των ΗΠΑ σε όλες τις δραστηριότητές της».

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Ντέιβ Καλχούν, αντιμετώπισε γκρίνια από Αμερικανούς γερουσιαστές. Ο Καλχούν κατέθεσε ότι η εταιρεία είχε «μάθει» από τα λάθη του παρελθόντος της ωστόσο, οι νομοθέτες τον κατηγόρησαν ότι δεν έκανε αρκετά για να τα διορθώσει.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024