Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Ύδρα: Αυτός είναι ο ολιγάρχης από το Καζακστάν που επέβαινε στη θαλαμηγό

Φωτιά στην Ύδρα: Αυτός είναι ο ολιγάρχης από το Καζακστάν που επέβαινε στη θαλαμηγό

Ο ολιγάρχης ξεκίνησε την καριέρα του ως φοιτητής της Ανώτατης Σχολής Felix Derzhinsky της KGB της ΕΣΣΔ στη Μόσχα.

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα στο MEGA, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, δύο μαρτυρίες αναφέρουν πως είδαν σκάφος, που άνηκε στη θαλαμηγό η οποία ερευνάται για την φωτιά στην Ύδρα, να κινείται μεταξύ της ακτής και της θαλαμηγού, μεταφέροντας τσάντες θαλάσσης.

Ανάμεσα στους επιβάτες της θαλαμηγούς, αναφέρεται πώς ήταν και ο ολιγάρχης από το Καζακστάν, Daniyar Abulgazin. Ο ίδιος, λένε οι πληροφορίες, νοίκιασε την θαλαμηγό «Περσεφόνη».

Πάντως, ο ίδιος είχε αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με την πυρκαγιά στην Ύδρα ότι είναι στη διάθεση των αρχών και πως δεν εμπλέκεται. Η αναχώρηση του,δε, την επομένη από την χώρα, ήταν προγραμματισμένη και δεν επισπεύστηκε λόγω της πυρκαγιάς.

Ποιος είναι ο μεγιστάνας από το Καζακστάν

Ο Daniyar Abulgazin,  ξεκίνησε την καριέρα του ως φοιτητής της Ανώτατης Σχολής Felix Derzhinsky της KGB της ΕΣΣΔ στη Μόσχα. Αποφοίτησε το 1991.

Η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε την ίδια χρονιά, γεγονός που άφησε τον νεαρό Daniyar για λίγο άνεργο. Ωστόσο, οι δεξιότητές του και οι οικογενειακοί του δεσμοί του επέτρεψαν να εξελιχθεί στα οικονομικά και στους επιχειρηματικούς κύκλους.

Το ανώτατο αξίωμα στην κρατική ιεραρχία ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αλλά ο ίδιος προτίμησε να κρατήσει αποστάσεις από το κράτος. Κατάλαβε ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερο εισόδημα και δύναμη στις επιχειρήσεις από ό,τι στους ταχέως μεταβαλλόμενους μηχανισμούς του Καζακστάν.

Ο  Daniyar Abulgazin δραστηριοποιείται στην πετρελαιοβιομηχανία και θεωρείται ο ισχυρός παίκτης στην χώρα του. Η προσωπική του περιουσία εκτιμάται σε περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια, ενώ και ο γαμπρός του θεωρείται πως είναι ισχυρό πρόσωπο.

Ο Abulgazin, φέρεται, να υπήρξε και ο επικεφαλής διαχειριστής του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένου του KazMunayGas – του κρατικού γίγαντα του Καζακστάν.

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024