Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Την ανησυχία του για το πιθανό εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζει ο Σολτς

Γαλλία: Την ανησυχία του για το πιθανό εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζει ο Σολτς

Πρωτιά για τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερό της Μαρίν Λεπέν προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις στη Γαλλία και ο καγκελάριος της Γερμανίας εμφανίζεται ανήσυχος μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο.

Ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Annegret Hilse) εξέφρασε την ανησυχία του για το πιθανό αποτέλεσμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

Εξέφρασε την ελπίδα «τα κόμματα που δεν είναι της Λεπέν» να έχουν ένα επιτυχές αποτέλεσμα

«Ανησυχώ για τις εκλογές στη Γαλλία», τόνισε χθες Κυριακή ο Σολτς σε συνέντευξη στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα κόμματα που δεν είναι της Λεπέν» να έχουν ένα επιτυχές αποτέλεσμα, αναφερόμενος στο ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν. Ωστόσο δήλωσε «Οι Γάλλοι θα αποφασίσουν».

Συμπλήρωσε ότι θα συνεχίσει να έχει συναντήσεις με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν καθώς η προεδρία του δεν αμφισβητείται, αλλά παρόλα αυτά ένα νέο ακροδεξιό κοινοβούλιο θα συνιστούσε μια αλλαγή, συμπλήρωσε ο γερμανός καγκελάριος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Στοχεύει την απόλυτη πλειοψηφία

Μια εβδομάδα πριν τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, η ακροδεξιά εισέρχεται στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου-αστραπή, όντας πρώτη στις δημοσκοπήσεις, και προσπαθεί να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, ακολουθούμενη από την αριστερά και το προεδρικό στρατόπεδο, το οποίο, σε μεγάλη απόσταση, ζητεί ένα «δημοκρατικό άλμα» κατά των άκρων.

Ο Εθνικός Συναγερμός (RN, άκρα δεξιά) και οι σύμμαχοί του, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του κόμματος της κεντροδεξιάς Οι Ρεπουμπλικάνοι, Ερίκ Σιοτί, συγκεντρώνει μεταξύ 35,5 και 36% των ψήφων, έδειξαν χθες αντίστοιχα δημοσκόπηση του Elabe για την εφημερίδα La Tribune και άλλη του ινστιτούτου Ipsos για την εφημερίδα Le Parisien και τον ραδιοσταθμό Radio France.

Το RN προηγείται του Νέου Λαϊκού Μετώπου, συμμαχίας κομμάτων της αριστεράς (27 ως 29,5%) και του στρατοπέδου του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν (19,5 ως 20%).

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024