Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Κίνδυνος ευρύτερου πολέμου από μια ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο

ΗΠΑ: Κίνδυνος ευρύτερου πολέμου από μια ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο

Μια επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο «μπορεί ν’ αυξήσει τις πιθανότητες για μια ευρύτερη σύγκρουση», σύμφωνα με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Μια επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο δυνητικά μπορεί ν’ αυξήσει τον κίνδυνο μιας ευρύτερης σύγκρουσης που θα φέρει το Ιράν και τους ευθυγραμμισμένους με το Ιράν μαχητές πιο κοντά σε μια τέτοια σύγκρουση, ιδιαίτερα αν απειληθεί η ύπαρξη της Χεζμπολάχ, προειδοποίησε χθες Κυριακή ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων.

«Θα έβλεπα το Ιράν να είναι πιο διατεθειμένο να παρέχει μεγαλύτερη υποστήριξη στη Χεζμπολάχ»

Ο πτέραρχος Τσαρλς «CQ» Μπράουν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Thilo Schmuelgen), δεν έκανε πρόβλεψη των επόμενων κινήσεων του Ισραήλ και αναγνώρισε το δικαίωμα του εβραϊκού κράτους στην αυτοάμυνα. Εντούτοις, προειδοποίησε ότι μια επίθεση στον Λίβανο «μπορεί ν’ αυξήσει τις πιθανότητες για μια ευρύτερη σύγκρουση».

«Η Χεζμπολάχ είναι πιο ικανή από τη Χαμάς αναφορικά με τις συνολικές δυνατότητες, τον αριθμό πυραύλων, μεταξύ άλλων. Και λέω απλώς ότι θα έβλεπα το Ιράν να είναι πιο διατεθειμένο να παρέχει μεγαλύτερη υποστήριξη στη Χεζμπολάχ», τόνισε ο Μπράουν σε δημοσιογράφους πριν από μια στάση στο Πράσινο Ακρωτήριο καθ’ οδόν στη Μποτσουάνα για περιφερειακές αμυντικές συνομιλίες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Πλήρης στήριξη από τις ΗΠΑ

Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ διαβεβαίωσαν αντιπροσωπεία κορυφαίων ισραηλινών ομολόγων τους που επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα ότι, εάν ξεσπάσει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ, η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι πλήρως προετοιμασμένη να υποστηρίξει τον σύμμαχό της, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024