Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Καλιφόρνια: Βρέθηκε σώος έπειτα από 10 ημέρες εξαφανισμένος πεζοπόρος

Καλιφόρνια: Βρέθηκε σώος έπειτα από 10 ημέρες εξαφανισμένος πεζοπόρος

Βρέθηκε χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς και επανενώθηκε με την οικογένειά του

Ο 34χρονος Lukas McClish βγήκε για πεζοπορία που υποτίθεται ότι θα κρατούσε τρεις ώρες στα βουνά της Santa Cruz στις 11 Ιουνίου. Σύντομα όμως έχασε το δρόμο του, εν μέρει λόγω της καταστροφής ορόσημων από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή. Η οικογένειά του ανέφερε την εξαφάνισή του στις 16 Ιουνίου αφού δεν εμφανίστηκε για την Ημέρα του Πατέρα, πυροδοτώντας μια πολυήμερη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης.

«Έφυγα μόνο με ένα παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας μου και ένα καπέλο. Είχα έναν φακό και ένα ψαλίδι. Και αυτά ήταν όλα»

Ο McClish βρέθηκε τελικά την Πέμπτη αφού τον εντόπισε ένα drone από το γραφείο του σερίφη της Santa Cruz. Σε μια ανάρτηση στο X, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία βοήθησε στις προσπάθειες διάσωσης, είπε ότι υπήρχαν «πολλές αναφορές μαρτύρων που άκουσαν κάποιον να φωνάζει για βοήθεια, αλλά η τοποθεσία του ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί». Βρέθηκε στο δάσος μεταξύ της Empire Grade Road και του Big Basin Highway στην κομητεία Σάντα Κρουζ.

Βρέθηκε χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς και επανενώθηκε με την οικογένειά του.

Ο Lukas McClish δεν φόρεσε καν πουκάμισο όταν ξεκίνησε την πεζοπορία του στις 11 Ιουνίου. «Έφυγα μόνο με ένα παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας μου και ένα καπέλο. Είχα έναν φακό και ένα ψαλίδι. Και αυτά ήταν όλα», πρόσθεσε.

Είπε ότι επέζησε πίνοντας μεγάλες ποσότητες νερού, τις οποίες συνέλεξε χρησιμοποιώντας την μπότα του. «Απλώς φρόντισα να πίνω ένα γαλόνι νερό κάθε μέρα, αλλά μετά, πλησιάζοντας στο τέλος, το σώμα μου χρειαζόταν φαγητό και κάποιο είδος τροφής», είπε.

Ο McClish είπε ότι η δοκιμασία τον άφησε «κουρασμένο και πληγωμένο» και ότι συγκινήθηκε βλέποντας όλες τις ομάδες διάσωσης που τον είχαν αναζητήσει.

«Ήταν πραγματικά ταπεινωτικό και παράλληλα μια φοβερή εμπειρία», είπε αλλά πρόσθεσε ότι πιθανότατα δεν θα βγει για πεζοπορία για λίγο καιρό.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024