Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό στο Νταγκεστάν: Στους 19 οι νεκροί από τις επιθέσεις

Μακελειό στο Νταγκεστάν: Στους 19 οι νεκροί από τις επιθέσεις

Πέντε από τους δράστες είναι νεκροί - Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Νταγκεστάν της Ρωσίας, όπου επλήγη από τρομοκρατικές επιθέσεις σε ορθόδοξες εκκλησίες και μία συναγωγή. Σύμφωνα με την ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, συνολικά 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων τέσσερις πολίτες και δεκαπέντε αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή ανέφερε ότι σκοτώθηκαν 15 μέλη των δυνάμεων της τάξης, όπως και 4 πολίτες, εκ των οποίων ένας ορθόδοξος ιερέας. Κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, «εξουδετερώθηκαν 5 άτομα».

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της ανακριτικής επιτροπής καταλήγει αναφέροντας, ότι τα άτομα αυτά ταυτοποιήθηκαν χωρίς όμως να διευκρινίζει αν εξακολουθούν να διαφεύγουν κάποιοι από τους δράστες των επιθέσεων ή όχι.

Για ισλαμιστική επίθεση μιλούν οι Αρχές

Οι τρομοκράτες σύμφωνα με δημοσιεύματα ανήκουν σε εξτρεμιστές του Ισλάμ.Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass αποκάλυψε ότι ο Μαγκομέντ Ομάροφ, επικεφαλής της περιοχής Sergokalinsky του Νταγκεστάν, συνελήφθη αφού οι αστυνομικοί έμαθαν ότι δύο από τους γιους του είχαν λάβει μέρος στους πυροβολισμούς.

Ο ένας από αυτούς φέρεται να μοιράστηκε ένα βίντεο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, στο οποίο ακούγεται να λέει ότι «σκοτώνει άπιστους», ενώ φωνάζει: «Ο Αλλάχ είναι Μεγάλος». Οι επιθέσεις – οι οποίες σημειώθηκαν λίγους μήνες μετά τη σφαγή 145 ατόμων σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα τον Μάρτιο – εκτυλίχθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες στο Νταγκεστάν, μια κατά βάση μουσουλμανική περιοχή της Ρωσίας που συνορεύει με τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024