Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Νταγκεστάν: Η στιγμή που οι τρομοκράτες κατέλαβαν περιπολικό

Νταγκεστάν: Η στιγμή που οι τρομοκράτες κατέλαβαν περιπολικό

Ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει σημαντικά, καθώς πολλοί είναι οι πολίτες που έπεσαν νεκροί από την επίθεση στο Νταγκεστάν

Στο φως της δημοσιότητας βρέθηκε νέο βίντεο ντοκουμέντο για το μακελειό στο Νταγκεστάν, για το οποίο ακόμη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Στα πλάνα αυτά φαίνονται δύο μαυροφορεμένοι άνδρες να πυροβολούν αδιακρίτως, ενώ πολλά περιπολικά έχουν σπεύσει στο σημείο για να τους σταματήσουν.

Ακόμη, σε ένα από αυτά τα βίντεο, οι τρομοκράτες φαίνεται να έχουν καταλάβει ένα περιπολικό της αστυνομία, ενώ κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η τύχη των αστυνομικών που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Η στιγμή που οι ένοπλοι κατέλαβαν όχημα της αστυνομίας

Τερματίστηκε η αντιτρομοκρατική επιχείρηση

Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση που εξαπολύθηκε στην ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν, στον Καύκασο, μετά τις επιθέσεις κατά ορθόδοξων εκκλησιών και μιας συναγωγής που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους, ολοκληρώθηκε, ανακοίνωσε σήμερα η Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας (NAK).

«Μετά την εξουδετέρωση των απειλών για τη ζωή και την υγεία των πολιτών, αποφασίστηκε να τερματιστεί η αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στο Νταγκεστάν από τις 08:15 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής αυτής, την οποία επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το χρονικό

Ενοπλοι άνοιξαν πυρ την Κυριακή σε μια συναγωγή, δύο ορθόδοξες εκκλησίες και ένα φυλάκιο της αστυνομίας σε δύο πόλεις του Νταγκεστάν, σκοτώνοντας έναν 66χρονο ιερέα και τουλάχιστον 15 αστυνομικούς, όπως ανακοίνωσε ο Σεργκέι Μέλικοφ, ηγέτης της συγκεκριμένης ρωσικής δημοκρατίας στον Βόρειο Καύκασο.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στην πόλη Μαχατσκαλά, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, και την παράκτια πόλη Ντέρμπεντ. Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανέφερε χθες Κυριακή ότι ξεκίνησε ποινική έρευνα για «τρομοκρατικές ενέργειες», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι οι δράστες ήταν μέλη «διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης» σύμφωνα με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Οι δράστες της επίθεσης στο Ντερμπέντ είχαν νωρίτερα θεαθεί να διαφεύγουν με αυτοκίνητο.

Στα χέρια των αρχών ένας από τους υπόπτους

Ο Σεργκέι Μελίκοφ χωρίς να διευκρινίσει είπε ότι «Κατανοούμε ποιος βρίσκεται πίσω από την οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων και ποιος ήταν ο στόχος τους». Την ίδια ώρα δημοσιεύματα των ρωσικών μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες ότι μεταξύ των δραστών ήταν ένας από τους δύο γιους του Μαγκομέντ Ομάροφ, επικεφαλή της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι.

Ο 63χρονος Ομάροφ συνελήφθη και θεωρείται ύποπτος για την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης. Επίσης έξι από τους δράστες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον Σεργκέι Μέλικοφ, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024