Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πρόωρες εκλογές - Γαλλία: Το «όραμά» του για μια ακροδεξιά κυβέρνηση ανέπτυξε ο Μπαρντελά

Πρόωρες εκλογές – Γαλλία: Το «όραμά» του για μια ακροδεξιά κυβέρνηση ανέπτυξε ο Μπαρντελά

Ο Μπαρντελά ανέφερε ότι ακροδεξιό κόμμα του θα προσπαθήσει να επιτύχει μείωση της γαλλικής συνεισφοράς στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν κερδίσει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Το πρόγραμμα του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού (RN), εν όψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, παρουσιάζει αυτήν την ώρα ο πρόεδρος του κόμματος, Ζορντάν Μπαρντελά, παρουσία της Μαρίν Λεπέν και του επικεφαλής των Ρεμπουμπλικανών, Ερίκ Σιοτί.

Ο Εθνικός Συναγερμός και οι σύμμαχοί του καταγράφουν πρωτιά στις δημοσκοπήσεις, με τον Μπαρντελά να δηλώνει έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός.

«Ο Εθνικός Συναγερμός είναι σήμερα το μόνο κίνημα που μπορεί άμεσα και ρεαλιστικά να υλοποιήσει τις προσδοκίες που έχουν εκφράσει ξεκάθαρα οι Γάλλοι. Με δύο λέξεις ‘Είμαστε έτοιμοι’ », είπε ο Μπαρντελά.

Πρόσθεσε δε ότι το κόμμα του θα προσπαθήσει να επιτύχει μείωση της γαλλικής συνεισφοράς στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν κερδίσει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

«Η Γερμανία έλαβε πρόσφατα έκπτωση μέσω διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Μπαρντελά σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να επιτύχει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα για τη Γαλλία.

«Θα επαναφέρουμε τη Γαλλία στη λογική, όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική», δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού, ο οποίος επιδιώκει να εμφανιστεί ως εκφραστής του πνεύματος συμφιλίωσης και ενότητας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ θέλω να συμφιλιώσω τους Γάλλους και να είμαι ο πρωθυπουργός όλων των Γάλλων, αδιακρίτως», δηλώνει, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα αποδεχθεί τη θέση αν δεν εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές.

«Θα επαναφέρουμε τη Γαλλία στη λογική, όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική»

Από την παρουσίαση δεν έλειψε η Μαρίν Λεπέν και ο επικεφαλής των Ρεμπουμπλικανών, Ερίκ Σιοτί.

«Απειλή η Ρωσία»

Ο Μπαρντελά δήλωσε επίσης ότι θεωρεί τη Ρωσία απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης και θα είναι «εξαιρετικά προσεκτικός» όσον αφορά την παρέμβαση της Μόσχας στις εσωτερικές υποθέσεις εάν το κόμμα του κερδίσει τις πρόωρες εκλογές και σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση της Γαλλίας.

«Θα είμαι εξαιρετικά προσεκτικός απέναντι σε απόπειρες παρέμβασης από τη Ρωσία, αλλά και από όλα τα κράτη και όλες τις δυνάμεις στον κόσμο», ανέφερε.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Μπαρντελά είπε επίσης ότι θα απέκλειε την αποστολή Γάλλων στρατιωτών ή όπλων στην Ουκρανία που θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας.

«Ενώ είμαι υπέρ της συνέχισης της υποστήριξης υλικοτεχνικού και αμυντικού εξοπλισμού για την Ουκρανία, η κόκκινη γραμμή παραμένει όσον αφορά την αποστολή ιδίως πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ή στρατιωτικού εξοπλισμού που θα μπορούσε να έχει τις συνέπειες μιας κλιμάκωσης, δηλαδή εξοπλισμού που θα μπορούσε να πλήξει άμεσα τις ρωσικές πόλεις, γιατί πιστεύω ότι αυτό θα δημιουργούσε πρώτα απ’ όλα τις συνθήκες για εμπλοκή της Γαλλίας στον πόλεμο και τις προϋποθέσεις για μια κλιμάκωση απέναντι σε μια δύναμη που είναι πυρηνική δύναμη», είπε.

Για τη Μέση Ανατολή

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Μπαρντελά τάχθηκε επί του παρόντος κατά της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους, πιστεύοντας ότι κάτι τέτοιο «θα αναγνώριζε την τρομοκρατία».

«Δεν λέω ότι αυτό δεν πρέπει να παραμείνει στον ορίζοντα, αλλά η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους αυτή τη στιγμή θα σήμαινε αναγνώριση της τρομοκρατίας. Αυτό θα έδινε πολιτική νομιμοποίηση σε μια οργάνωση που προβλέπει στο καταστατικό της την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, αναφερόμενος στη Χαμάς.

Η αιφνίδια απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές μετά την αποτυχία του στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου απέναντι στον Εθνικό Συναγερμό –ο οποίος εξασφάλισε διπλάσιες ψήφους στις εκλογές αυτές από το κόμμα του, την Αναγέννηση— είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που βάζει από την άνοδό του στην εξουσία το 2017.

Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος αντιμετώπισε δυσκολίες στην εφαρμογή της ατζέντας του από τότε που έχασε την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση στις βουλευτικές του Ιουνίου του 2022, υπερασπίστηκε την απόφασή του ως μια απαραίτητη επιλογή για να «ξεκαθαρίσει» το πολιτικό τοπίο.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται το 2027, απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί όποια κι αν είναι η έκβαση των βουλευτικών εκλογών.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024