Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Ναυπακτία: Φωτογραφία in με τη ζημιά στο Canadair που προσέκρουσε σε δέντρο - «Respect» από Κικίλια

Φωτιά στη Ναυπακτία: Φωτογραφία in με τη ζημιά στο Canadair που προσέκρουσε σε δέντρο – «Respect» από Κικίλια

Canadair προσέκρουσε σε πεύκο την ώρα που επιχειρούσε στη φωτιά στη Ναυπακτία. Τι αναφέρει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σοβαρό ατύχημα παραλίγο να συμβεί με Canadair, την ώρα που επιχειρούσε να ρίξει νερό στη φωτιά που έκαιγε στον Πλατανίτη Ναυπακτίας.

Όπως φαίνεται και σε σχετικό βίντεο που τράβηξε πολίτης, την ώρα που το αεροσκάφος επιχειρούσε στο σημείο, «βρήκε» το κάτω του μέρος πάνω σε δέντρο, με αποτέλεσμα να σπάσουν κλαδιά.

«Πραγματικοί ήρωες που αγωνίζονται συνεχώς για να προστατέψουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και τα δάση της πατρίδας μας»

Σε φωτογραφία-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το in, φαίνεται το κατεστραμμένο φτερό του αεροπλάνου και συνεπώς ο κίνδυνος που διέτρεξε.

Φωτιά στη Ναυπακτία: «Respect» από Κικίλια

«Στο ανώτατο όριο ικανοτήτων και στο ανώτατο όριο της αυτοθυσίας, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας δίνουν καθημερινά μάχη με τις φλόγες. Πραγματικοί ήρωες που αγωνίζονται συνεχώς για να προστατέψουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και τα δάση της πατρίδας μας. Respect!», γράφει στο Διαδίκτυο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Η δασική πυρκαγιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας στην Αιτωλοακαρνανία πήρε ταχύτατα ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 3 ομάδες δασοκομάντος και 26 οχήματα, ενώ από αέρος περιοδικά πραγματοποιούν ρίψεις νερού 10 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Η διαχείριση όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Στις 16:11 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή Άνω Πλατανίτης προς τη Ναύπακτο, και στις 16:22 δεύτερο 112 για την απομάκρυνση από τις περιοχές Μολύκρειο και Φραγκέικα προς το Αντίρριο.

Sports in

«Πρόβα τζενεράλε» με πρωτιά για τον Πετρούνια

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Λευτέρης Πετρούνιας λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024