Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σαλάτα: Το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο σε 5 απλά βήματα

Σαλάτα: Το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο σε 5 απλά βήματα

Η φρεσκάδα του καλοκαιριού στο πιάτο μας.

Όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να μπούμε στην κουζίνα και να μαγειρέψουμε. Για αυτές τις καυτές μέρες του καλοκαιριού, η λύση είναι μια: Δροσερές, φρέσκιες και υγιεινές σαλάτες που θα μας κρατήσουν χορτάτους και γεμάτους ενέργεια, χωρίς πολύ κόπο. Τις φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα σε 5 απλά βήματα.

1. Back to basics

Η πράσινη βάση είναι το πρώτο και το πιο απαραίτητο συστατικό κάθε υγιεινής σαλάτας. Η πιο συχνή επιλογή είναι το μαρούλι κι όχι άδικα, καθώς αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών και φυτικών ινών. Εξίσου δυναμωτικό είναι και το σπανάκι baby.

Τα περιβόλια του Βεζύρογλου φέρνουν καθημερινά στο τραπέζι μας, ολόφρεσκα και θρεπτικά baby φύλλα (πράσινα, κόκκινα, σγουρά ή τραγανά μαρούλια, βαλεριάνα, μουστάρδα, ρόκα, kale, σπανάκι, mizuna, παντζάρι, tatsoi) για να δημιουργήσουμε ευφάνταστες και υγιεινές σαλάτες.

Ποιότητα κάθε μέρα

Η αξία μιας σαλάτας εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα των υλικών, γι’ αυτό η εταιρεία ΑΝΤ. ΒΕΖΥΡΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ παράγει και διαθέτει ως κάθετη μονάδα – πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και στους πόρους που απαιτούνται για την καλλιέργειά τους.

Το γεγονός αυτό βοηθάει στο να διατηρούνται η φρέσκα τα παραγόμενα προϊόντα και τα θρεπτικά τους συστατικά αναλλοίωτα, καθώς ο χρόνος από τη συγκομιδή στη συσκευασία (από το χωράφι στο ράφι) είναι ο συντομότερος δυνατός.

Επιπλέον, εξασφαλίζει την ποιότητα, την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα των προϊόντων που φτάνουν στο τραπέζι μας πραγματοποιώντας καθημερινούς ελέγχους ποιότητας.

Ποικιλία κάθε μέρα

Για εμάς που δυσκολευόμαστε να διαλέξουμε, τα περιβόλια του Βεζύρογλου έχουν έτοιμους συνδυασμούς για όλα τα γούστα:

  • Σαλάτα Ελληνική: Baby φύλλα Πράσινου & Κόκκινου Μαρουλιού, Άγριας Ρόκας, Σπανακιού και Παντζαριού.
  • Σαλάτα Πιπεράτη: Baby φύλλα Μουστάρδας, Άγριας Ρόκας, Πράσινου Μαρουλιού και Mizuna.
  • Σαλάτα Τραγανή: Baby Τραγανά φύλλα Πράσινου & Κόκκινου Μαρουλιού και Άγριας Ρόκας.
  • Σαλάτα Ιταλική: Baby φύλλα Πράσινου & Κόκκινου Μαρουλιού, Άγριας Ρόκας, Βαλεριάνας και Παντζαριού.
  • Σαλάτα Kale mix: Baby φύλλα Kale (40%), Άγριας Ρόκας, Κόκκινου & Πράσινου Μαρουλιού και Σπανακιού.
  • Σαλάτα Valeriana mix: Baby φύλλα Βαλεριάνας (40%), Κόκκινου Μαρουλιού και Παντζαριού.
  • Σαλάτα Super mix: Baby φύλλα Πράσινου, Κόκκινου & Τραγανού Μαρουλιού, Άγριας Ρόκας, Σπανακιού, Παντζαριού, Βαλεριάνας, Mizuna, Kale και Μουστάρδας.

Bonus points: Η ποικιλία στα συστατικά μάς δίνει μεγαλύτερη ποικιλία σε βιταμίνες και μέταλλα.

2. Say cheese!

Αναβαθμίστε τη σαλάτα σας προσθέτοντας ένα διαφορετικό τυρί. Τυριά με έντονη γεύση, όπως κατίκι και φέτα, προσθέτουν κρεμώδη και πλούσια γεύση σε κάθε σαλάτα.

Το ψητό κατσικίσιο τυρί και το χαλούμι δίνουν μια καπνιστή νότα και ξεχωρίζουν στο πράσινο φόντο της Ελληνικής Σαλάτας απ’ τα περιβόλια του Βεζύρογλου.

Reminder: Οι σαλάτες απ’ τα περιβόλια του Βεζύρογλου έρχονται στο πιάτο μας χωρίς συντηρητικά και χωρίς επεξεργασία σε κανένα στάδιο από την καλλιέργεια έως και τη συσκευασία.

3. Ποιος είπε ότι τα φρούτα είναι μόνο για φρουτοσαλάτες;

Μας αρέσουν οι σαλάτες, αγαπάμε τα φρούτα και τώρα που οι θερμοκρασίες είναι στα ύψη τα «παντρεύουμε». Φρούτα εποχής με baby φύλλα – Ο πιο γευστικός συνδυασμός!

Ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια, καρπούζι ή πεπόνι, σταφύλια, σύκα, «αγκαζέ» με γλυκόξινες θερινές ντομάτες, φρέσκα φύλλα και μυρωδικά.

«Ντύνουμε» τα πικάντικα φύλλα άγριας ρόκας απ’ τα περιβόλια του Βεζύρογλου με σύκα, ρόδι, κινόα, φέτα και ψητά λαχανικά – γλυκοπατάτα και λαχανάκια Βρυξελλών.

Τα λαχανικά με ρίζες έχουν γλυκό γευστικό προφίλ, το οποίο βοηθά στην εξισορρόπηση των φυλλωδών λαχανικών.

Με Baby Τραγανά φύλλα Πράσινου & Κόκκινου Μαρουλιού και Άγριας Ρόκας, η Σαλάτα Τραγανή απ’ τα περιβόλια του Βεζύρογλου αναδεικνύεται καλύτερα με εσπεριδοειδή και άλλα όξινα δροσερά φρούτα, όπως το πράσινο μήλο, το μάνγκο και το πορτοκάλι.

Οι σαλάτες απ’ τα περιβόλια του Βεζύρογλου είναι βραβευμένες για την ιδιαίτερη γεύση τους και την υψηλή θρεπτική τους αξία.

4. Ανεβαίνουμε επίπεδο σε θρεπτική αξία με ξηρούς καρπούς και σπόρους

Καρύδια, κουκουνάρι, λιναρόσπορος, φιστίκια… Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι ταιριάζουν πολύ στις πράσινες και ανάμικτες σαλάτες.

Για ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα, απογειώνουμε το πράσινο σγουρό μαρούλι Lollo Bionda απ’ τα περιβόλια του Βεζύρογλου με ζουμερές φράουλες, αβοκάντο, φέτα, κοτόπουλο, αμύγδαλα, μαύρο σουσάμι και «δροσίζουμε» με λίγο βαλσάμικο ξύδι.

Smart info: Το μαύρο σουσάμι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, ξεπερνώντας το λευκό κατά 60% και είναι πολύ πλούσιο σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

5. Dressing it up!

Η υγιεινή σαλάτα είναι κάτι σαν το… γεφύρι της Άρτας: Ολημερίς τη «χτίζουμε» αλλά μπορεί να «γκρεμιστεί» αν της βάλουμε το ακατάλληλο ντρέσινγκ.

Αντί για έτοιμα επεξεργασμένα ντρέσινγκ που μας γεμίζουν θερμίδες και υποβαθμίζουν την ποιότητα της σαλάτας μας, προτιμάμε να τη νοστιμίσουμε με ξύδι, όπως το μηλόξυδο ή το βαλσάμικο, με χυμό λεμονιού, λάιμ ή πορτοκαλιού και με αρωματικά, όπως ο δυόσμος, ο βασιλικός, ο άνηθος, η ρίγανη και το θυμάρι.

Pro tip: Χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά που χρησιμοποιείτε πάντα και αλλάζοντας το ντρέσινγκ, θα δείτε ότι δημιουργείται μια τελείως διαφορετική σαλάτα.

Πηγή: Vita

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024