Θες γλυκό, αλλά να είναι και light… – Φτιάξε παγωμένο γιαούρτι με βύσσινο
Τέλειο σπιτικό και δροσερό γλυκό - Ακολουθεί η συνταγή για να το πετύχετε
- Η φωτογραφία - απάντηση του Ιράν στα σενάρια για την υγεία του Χαμενεΐ
- «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» με τον Λάκη Λαζόπουλο: Το νέο τρέιλερ πριν από την πρεμιέρα
- Πάνω από 100 νεκροί σε μία μέρα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε Γάζα και Λίβανο
- Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να αντικαταστήσει τον άνθρωπο στις μεταφράσεις;
Είναι καλοκαίρι και οι περισσότεροι προσπαθούν να προσέχουν λίγο παραπάνω τη διατροφή τους.
Αν όμως χρειάζεσαι γλυκό επειγόντως, δεν χρειάζεται να την χαλάσεις…
Μπορείς να φτιάξεις το πιο νόστιμο και δροσερό παγωτό, που όμως δεν είναι το κλασικό παγωτό που γνωρίζεις. Είναι παγωμένο γιαούρτι και είναι πεντανόστιμο.
Η συνταγή για αν το πετύχεις
Υλικά
- 800 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
- 3 ασπράδια αβγών
- 200 γρ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. νερό
- 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
- 4 κ.σ. μέλι
- Γλυκό βύσσινο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει. Όταν πάρει βράση το σιρόπι, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Βήμα 2ο
Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών, να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και, όπως είναι καυτό, το ρίχνουμε σε συνεχή ροή κλωστής στη μαρέγκα, χωρίς να σταματάμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα, να σφίξει και να κάνει έντονες κορυφές στην επιφάνειά της.
Βήμα 3ο
Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις το γιαούρτι, το ξύσμα του λεμονιού και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά ακόμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε δοχείο παγωτού και την αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Βήμα 4ο
Σερβίρουμε το παγωμένο γιαούρτι κόβοντας το σε μπάλες με το ειδικό σκουπ, προσθέτοντας από πάνω μια καλή κουταλιά γλυκό βύσσινο.
Πηγή: Vita
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις