Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Χανίων: Προσφέρει δωρεάν στάθμευση και μεταφορά με λεωφορεία για την αποσυμφόρηση του κέντρου

Δήμος Χανίων: Προσφέρει δωρεάν στάθμευση και μεταφορά με λεωφορεία για την αποσυμφόρηση του κέντρου

Ο Δήμος Χανίων βρήκε έναν τρόπο να πείσει κάποιους οδηγούς να μην μεταβαίνουν στο κέντρο με τα οχήματα τους.

Με το κυκλοφοριακό να πιέζει αφόρητα, αρκετούς αστικούς δήμους της χώρας, ο δήμος Χανίων προσφέρει δωρέαν στάθμευση και μεταφορά των οδηγών από ένα περιφερειακό δημοτικό πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης.

Πρόκεται για μια καλή πρακτική που αρχίζει να εφαρμόζει ο δήμος, με στόχο την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες πιέζεται από το κυκλοφοριακό φόρτο.

Ειδικότερα, ο Δήμος Χανίων ανακοινώνει τον πρώτο περιφερειακό υπαίθριο χώρο ελεύθερης προσωρινής στάθμευσης οχημάτων, στην περιοχή του Κλαδισού ποταμού (δυτική είσοδος/έξοδος της πόλης), που τίθεται σε πρώτη λειτουργία σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου 2024.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Χανίων, έπειτα από την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στον χώρο, ο οποίος βρίσκεται στη γέφυρα του Κλαδισού ποταμού, ξεκινάει η λειτουργία του υπαίθριου σταθμού οχημάτων, όπου οι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης, θα μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν τα οχήματά τους καθημερινά.

Δωρεάν μεταφορά προς το κέντρο Χανίων

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Δήμος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών που θα επιλέγουν τον περιφερειακό χώρο στάθμευσης, ο Δήμος Χανίων θα προσφέρει δωρεάν δρομολόγια μέσω των ηλεκτρικών λεωφορείων που έχει προμηθευτεί, για τη μεταφορά των οδηγών από και προς το κέντρο της πόλης.

Στην πρώτη δοκιμαστική λειτουργία, τα δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων θα πραγματοποιούνται κάθε 20 λεπτά, με πρώτο δρομολόγιο στις 07:00 το πρωί από τον χώρο στάθμευσης του Κλαδισού, με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης και τελευταίο δρομολόγιο από το κέντρο προς τον Κλαδισό, στις 22:40.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024