Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Θανάσης Νασιακόπουλος: Στόχος η εξοικονόμηση ενέργειας

Θανάσης Νασιακόπουλος: Στόχος η εξοικονόμηση ενέργειας

Συνέντευξη στο ένθετο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, παραχώρησε ο Δήμαρχος Κιλελέρ

Με τα μηχανήματα να έχουν βάλει…μπροστά, ο δήμος Κιλελέρ συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τον προληπτικό καθαρισμό της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς με τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών που βρίσκονται γύρω από τα αλσύλλια και τους οικισμούς όλων των τοπικών κοινοτήτων.  

Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, οι θεομηνία του περασμένου Σεπτέμβρη δημιούργησε πραγματικά μεγάλο πρόβλημα στα παρακάλια χωριά. 

Πώς προχωρά η αποκατάσταση των καταστροφών στα παρακάρλια χωριά που επλήγησαν από την θεομηνία «Daniel» τον περασμένο Σεπτέμβρη; 

Υπήρξε πραγματικά μεγάλο πρόβλημα στα παρακάλια χωριά που επλήγησαν από τις θεομηνίες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Ο δήμος Κιλελέρ με συντονισμένες ενέργειες ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα τη διαδικασία αποκατάστασης των καταστροφών. Φερτά υλικά και μεγάλες ποσότητες λάσπης απομακρύνθηκαν ύστερα από μεγάλη προσπάθεια. Καταφέραμε να δώσαμε ξανά τα χωριά στους κατοίκους τους για να μπορέσουν να συνεχίσουν και πάλι μια κανονική ζωή. 

«Ένας ολόκληρος μηχανισμός βρίσκεται σε επαγρύπνηση»

Ποιος ο σχεδιασμός του δήμου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου; 

Ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, όπως κάνουμε κάθε χρόνο, αρχικά συστήσαμε το ενιαίο συντονιστικό όργανο σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και όλες τις αρμόδιες αρχές. Προχωρήσαμε στο σχεδιασμό των ενεργειών που πρέπει να γίνουν ενώ μηχανήματα έργου χαράσσουν αντιπυρικές ζώνες σε κάθε κοινότητα του δήμου Κιλελέρ. Ένας ολόκληρος μηχανισμός βρίσκεται σε επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσει πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς είτε σε σιτοκαλαμιές είτε σε ημιδασικές περιοχές, οι οποίες περιβάλλουν τον δήμο Κιλελέρ. 

Ποιες ενέργειες κάνει ο δήμος Κιλελέρ για εξοικονόμηση ενέργειας; 

Είμαστε από τους πρώτους δήμους που θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα την εξοικονόμηση ενέργειας. Μια σειρά από έργα το αποδεικνύουν. Ενδεικτικά αναφέρω ότι δημιουργήσαμε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο για τις ανάγκες της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, δημιουργήσαμε επίσης δίκτυα άρδευσης των αγροτών σε μεγάλες περιοχές του δήμου εξοικονομώντας μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Θα μπορούσαμε να απαρυθμίσουμε σειρά έργων που πραγματοποίησε ο δήμος Κιλελέρ για την εξοικονόμηση ενέργειας, την οποία, όπως προείπα, θέτουμε ως πρώτη στην καθημερινότητά μας. 

 *Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού

 

 

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024