Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Διπλωματικές πηγές για δηλώσεις Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για την πολιτική της

Διπλωματικές πηγές για δηλώσεις Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για την πολιτική της

Σε ό,τι αφορά τις απειλές κατά της Κύπρου, οι διπλωματικές πηγές τονίζουν πως «απειλές κατά της κυριαρχίας και της υπόστασης κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απολύτως απαράδεκτες»

«Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί την πολιτική της και διασφαλίζει τα εθνικά της συμφέροντα» ξεκαθαρίζουν διπλωματικές πηγές, μετά τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο οποίος δικαιολόγησε σε συνέντευξή του τις απειλές της Χεζμπολάχ σε βάρος της Κύπρου, λέγοντας ότι η στήριξη της Λευκωσίας στο Ισραήλ, δεν θα ωφελήσει την Κύπρο, ούτε την Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές: «κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή, η Ελλάδα έχει τηρήσει στάση αρχής, η οποία εκτιμάται από όλα εμπλεκόμενα μέρη και για τον λόγο αυτό διατηρεί ανοιχτούς όλους τους διαύλους επικοινωνίας, χωρίς να έχει έρθει σε ρήξη με οποιαδήποτε χώρα».

«Η Ελλάδα, όπως και το σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στέκεται αλληλέγγυα προς την Κύπρο»

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως «απειλές κατά της κυριαρχίας και της υπόστασης κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απολύτως απαράδεκτες» και επισημαίνουν πως «η Ελλάδα, όπως και το σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στέκεται αλληλέγγυα προς την Κύπρο».

Τι είπε ο Φιντάν

Ο Χακάν Φιντάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, δήλωσε ότι «αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη απειλή και κίνδυνο επέκτασης εδώ.

Αυτός ο κίνδυνος θα συνεχιστεί όσο συνεχίζεται η γενοκτονία από το Ισραήλ. Τώρα, ειδικά ο Λίβανος είναι στην ατζέντα» για να προσθέσει ότι «οι παράγοντες του Λιβάνου που απειλούν την Κύπρο είναι προάγγελος αυτού του γεγονότος».

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Κύπρος «έχει γίνει βάση που χρησιμοποιείται από ορισμένες χώρες, ειδικά σε επιχειρήσεις κατά της Γάζας» και ότι «πρόκειται στην πραγματικότητα για μια στρατιωτική βάση».

Συνέχισε, λέγοντας: «το γεγονός ότι αυτός ο τόπος και τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή δεν θα ωφελήσει ούτε την ελληνοκυπριακή διοίκηση ούτε την Ελλάδα.

Η συμβουλή μας, αυτό που είπαμε στους Έλληνες, είναι ‘μείνετε μακριά από αυτά τα θέματα’, γιατί όταν εμπλακείτε με αυτόν τον τρόπο στους εν εξελίξει πολέμους στη Μέση Ανατολή, αν γίνετε μέρος αυτών, θα έρθει η φωτιά και θα σας βρει. Και είμαστε κι εμείς στην ίδια γεωγραφία, οπότε [η φωτιά] θα έρθει και θα μας βρει.

Sports in

Ολυμπιακός: Χιλιάδες κόσμου και στην Κεφαλονιά για τις ευρωκούπες (pics)

Σε ακόμα ένα ελληνικό νησί έγινε το αδιαχώρητο από τον κόσμο του Ολυμπιακού που θέλησε να θαυμάσει τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024