Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης: Θαλασσοταραχή για τον καπετάνιο του ΣΥΡΙΖΑ - «Φωτιές» με την αναστολή της καθημερινής Αυγής και τα «μαύρα» χρήματα

Κασσελάκης: Θαλασσοταραχή για τον καπετάνιο του ΣΥΡΙΖΑ – «Φωτιές» με την αναστολή της καθημερινής Αυγής και τα «μαύρα» χρήματα

Σφάζονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετά τις δηλώσεις για μαύρα χρήματα στα κόμματα. Τι λένε Κασσελάκης και Κουμουνδούρου. «Δεν εννοούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ», λένε από το κόμμα.

Μόνο ηρεμία δεν έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης με την ανάρτησή του για το μέλλον του κόμματος. Η μακροσκελής δήλωση προκάλεσε παρεξηγήσεις, αντιδράσεις και έφερε στο προσκήνιο συζητήσεις για τις σχέσεις του νυν προέδρου με τον πρώην Αλέξη Τσίπρα καθώς οι σπόντες για μαύρο χρήμα στα κόμματα προκάλεσε φουρτούνες.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι το αίτημα βουλευτών για συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη για συζήτηση στο κόμμα και όλα αυτά συμβαίνουν ταυτόχρονα με την είδηση του κλεισίματος του καθημερινού φύλλου της Αυγής.

κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, με τον Ευάγγελο Αποστολάκη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του in δίνονται διευκρινίσεις και αυτό που λένε είναι τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης, όσο και το Ευάγγελος Αποστολάκης δεν εννοούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενοι στα οικονομικά των κομμάτων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τις Ηνωμένες Πολιτείες που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες, «έριξε βόμβα» στην Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας ότι ο «δικός του» ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λάβει ποτέ κρυφές χρηματοδοτήσεις.

«Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: «πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα». Λοιπόν, – Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης» ήταν η φράση του κ. Κασσελάκη στην ανάρτησή του στο Χ, προαναγγέλλοντας απολύσεις, τις οποίες αποκάλεσε «επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές για την περίοδο του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος.

Ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη μετά τη δήλωση του για μαύρα χρήματα και έβαλε τη ΝΔ στο πόλεμο των ανακοινώσεων. «Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές» σημείωσε ο κ. Αποστολάκης, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τη διαδικασία με την οποία γίνεται. «Το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός», πρόσθεσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται και σε σημερινή ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης επιτίθεται στη ΝΔ και κάνει λόγο για «το κόμμα της μαύρης σακούλας, το κόμμα που έκανε την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη χρωστώντας μισό δισ. ευρώ, μας προκαλεί». Και προσθέτει: «Το κόμμα που κρύβει τη ρύθμιση χρέους του από τους πολίτες, μας προκαλεί. Το κόμμα που αρνείται να δημοσιοποιούνται οι ρυθμίσεις χρεών των πολιτικών, μας προκαλεί». «Σε ό,τι με αφορά, το σύστημα του μαύρου χρήματος στα ελληνικά κόμματα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του», σημειώνει καταληκτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Κάθε σοβαρή καταγγελία για να έχει αξιοπιστία πρέπει να διατυπώνεται και να αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές», σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς σχετικά με τις αναφορές Κασσελάκη στο «μαύρο χρήμα», κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Προσέθεσε πως «αν έχει κάτι περισσότερο σε αυτό που λέμε, αν έχει σοβαρές αιτιάσεις, ας πάει στη Δικαιοσύνη».

Πηγές ΝΔ για Κασσελάκη: Ποιο σύστημα μαύρου χρήματος θα σπάσει; Αυτό που υπαινίχθηκε ότι υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ειρωνικά σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη περί «μαύρου χρήματος», απαντώντας στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία χαρακτήρισε το κυβερνών κόμμα ως «κόμμα της ‘μαύρης σακούλας‘».

«Για άλλη μία φορά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε σε φτηνές πρακτικές και συκοφαντίες χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», σημειώνουν από την Πειραιώς. Και καλούν τον Στέφανο Κασσελάκη, «αντί να εκτοξεύει λάσπες και ύβρεις κατά της Νέας Δημοκρατίας, να αποκαλύψει ‘ποιο σύστημα μαύρου χρήματος θέλει να σπάσει ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσει μαζί του’, όπως ο ίδιος δήλωσε». Για να προσθέσουν χαρακτηριστικά: «Αυτό που υπαινίχθηκε ότι υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα παραδέχθηκε ακόμα και ο βουλευτής του κ. Ευάγγελος Αποστολάκης;».

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024