Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία – Πολωνία 1-1: Ο Λεβαντόφσκι άφησε δεύτερους τους Τρικολόρ (vid)

Γαλλία – Πολωνία 1-1: Ο Λεβαντόφσκι άφησε δεύτερους τους Τρικολόρ (vid)

Η Γαλλία δεν κατάφερε να νικήσει την Πολωνία και έμεινε δεύτερη στον όμιλο πίσω από την Αυστρία – Άνοιξε το σκορ ο Εμπαπέ (56’), ισοφάρισε ο Λεβαντόφσκι (79’).

Την… πάτησε και έμεινε δεύτερη η Γαλλία. Οι Τρικολόρ δεν κατάφεραν να νικήσουν την Πολωνία (1-1) και πέρασαν τελικά στους «16» του Euro 2024 ως δεύτεροι πίσω από την Αυστρία.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων με 5 πόντους, ενώ η Αυστρία πήρε την πρωτιά με 6. Τελευταία και αποκλεισμένη η Πολωνία με 1 πόντο.

Στο αποψινό παιχνίδι η Γαλλία προηγήθηκε με πέναλτι του Κιλιάν Εμπαπέ στο 56’, αλλά η Πολωνία απάντησε με το… ίδιο νόμισμα στο 79’ με τον Λεβαντόφσκι.

Ένα αποτέλεσμα που άφησε τη Γαλλία πίσω από την Αυστρία και την έστειλε στο δύσκολο μονοπάτι.

Οι Πολωνοί απείλησαν πρώτοι στο 6ο λεπτό με τον Ζιελίνσκι, αλλά ο Μενιάν έπεσε και μπλόκαρε στη γωνία του. Στο 11’ η Γαλλία απάντησε με τον Ερναντές, αλλά ο Σκορούπσκι απέκρουσε σε κόρνερ με τα πόδια και κράτησε το μηδέν. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ουρμπάνσκι σούταρε από το πέναλτι, αλλά ο Μενιάν μπλόκαρε εύκολα.

Στο 34’ ο Λεβαντόφσκι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε στον Σαλιμπά και πέρασε άουτ. Στο 42’ ο Μπαρκολά πλάσαρε από αριστερά αλλά ο Σκορούπσκι έβγαλε δύσκολα. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Εμπαπέ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο πορτιέρο της Πολωνίας απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλλία μπήκε καλύτερα και στο 49’ απείλησε με τον Εμπαπέ, αλλά ο Σκορούπσκι έπεσε και απομάκρυνε. Δευτερόλεπτα αργότερα νέο πλασέ του Γάλλου σταρ έφυγε δίπλα από το δοκάρι του πολωνικού τέρματος. Στο 55’ ο Κίβιορ έκανε πέναλτι στον Ντεμπελέ και ο Κιλιάν Εμπαπέ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0 για τη Γαλλία.

Στο 74’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ουπαμεκανό στον Σβιντέρσκι, με τον Λεβαντόφσκι να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο Πολωνός στράικερ εκτέλεσε, αλλά ο Μενιάν του «είπε« όχι. Ο διαιτητής, όμως, έδωσε επανάληψη, με τον Λεβαντόφσκι αυτή τη φορά να εκτελεί εύστοχα για το 1-1. Στο 86’ ο Κουντέ σέντραρε από δεξιά και ο Ζιρού σούταρε από το πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.

Οι ενδεκάδες

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μενιάν, Ουπαμεκανό, Κουντέ, Σαλιμπά, Ερναντές, Καντέ (61’ Γκριεζμάν), Ραμπιό (61’ Ζιρού), Τσουαμενί (81’ Φοφανά), Εμπαπέ, Μπαρκολά (61’ Καμαβινγκά), Ντεμπελέ (86’ Κολό Μουανί).

ΠΟΛΩΝΙΑ (Μιχάλ Πρόμπιερζ): Σκορούπσκι, Μπεντνάρεκ, Νταβίντοβιτς, Κίβιορ, Μόντερ, Σ.Σιμάνσκι (68’ Σβιντέρσκι), Ζαλέβσκι (68’ Σκοράς), Ουρμπάνσκι, Λεβαντόφσκι

Η τελική βαθμολογία στον τέταρτο όμιλο:

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024