Τι έκανε η Αυστρία! Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ επικράτησε με 3-2 της Ολλανδίας στο Βερολίνο και σε συνδυασμό με το 1-1 της Γαλλίας κόντρα στην Πολωνία πήρε την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο του Euro, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά.

Έκανε την έκπληξη η Αυστρία και πέρασε στους «16» ως πρώτη!

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την Αυστρία που μόλις στο 6′ άνοιξε το σκορ όταν σε αντεπίθεση από τα αριστερά ο Πρας έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Μάλεν έβαλε αυτογκόλ στην προσπάθειά του να διώξει. Μάλιστα ο Μάλεν έχασε τετ α τετ στο 24′ για την ισοφάριση και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση για τις δύο ομάδες.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Ολλανδία έκανε το 1-1από ασίστ του Σίμονς και εξαιρετικό πλασέ του Γκάκπο στο 47′. Στο 59’ όμως η Αυστρία πήρε ξανά προβάδισμα όταν ο Γκρίλιτς γύρισε την μπάλα, ο Σμιντ έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να κοντράρει στον Σμιντ και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1 της Αυστρίας.

Οι «οράνιε» πίεσαν στη συνέχεια και χωρίς να φτιάξουν μεγάλη ευκαιρία βρήκαν το γκολ. Ο Ντεπάι με σουτ στο 75′ ήταν ο σκόρερ, με το VAR να ακυρώνει αρχικά το γκολ για χέρι, αλλά στη συνέχεια το γκολ μέτρησε κι έγινε το 2-2.

Η απάντηση της Αυστρίας ήταν ακόμη πιο άμεση αυτή τη φορά καθώς στο 80′ ο Ζάμπιτσερ με τρομερό σουτ από ασίστ του Μπάουμγκαρντνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-3. Ο Βέγκχορστ έχασε τεράστια ευκαιρία με κεφαλιά-ψαράκι στο 86′, η Ολλανδία πίεσε στο τέλος για την ισοφάριση, αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Χεϊρτράουντα, Φαν Ντάικ, Ντε Φράι, Ακέ (66’ Φαν ντε Φεν), Σχάουτεν, Ράιντερς (66’ Βαϊνάλντουμ), Φέιρμαν (34’ Σίμονς), Μάλεν (72’ Βέγκχορστ), Χάκπο, Ντεπάι

Αυστρία: (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς, Βέμπερ, Πος, Βίμερ (63’ Κέρφελντ), Σμιντ (90+2’ Βάιμαν), Λίνχαρτ (63’ Μπαουμγκάρτνερ), Ζάμπιτσερ, Ζάιβαλντ, Πρας, Γκρίλιτς (62’ Λάιμερ), Αρναούτοβιτς (78’ Γκρέγκοριτς)

Η τελική βαθμολογία στον τέταρτο όμιλο: