Με γκολ του Ματία Τζακάνι στην τελευταία φάση του αγώνα, η Ιταλία έμεινε ισόπαλη 1-1 με την Κροατία και έστειλε την «σκουάντρα ατζούρα» στα νοκ άουτ.

Μετά την λήξη της αναμέτρησης ο Λουτσιάνο Σπαλέτι χαρακτήρισε δίκαιη  την πρόκριση των Ιταλών και πέταξε την… σπόντα του, αναφερόμενος σε κάποιους που «είχαν έτοιμο το δηλητήριο».

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Αξίζαμε να περάσουμε. Μπορεί να σκοράραμε στο 98’, αλλά ήταν δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία και την αξίζαμε. Τώρα έχουμε μια ευκαιρία μπροστά μας να προχωρήσουμε περισσότερο. Η κριτική είναι μέρος της δουλειάς μας. Πριν τους αγώνες βλέπουμε χιλιάδες παιδιά να μας περιμένουν με τις ώρες για να μας δουν για ένα δευτερόλεπτο καθώς φεύγουμε από το ξενοδοχείο.

Όταν όμως διαπιστώνω πως είμαι στόχος για κάποιους, εξαγριώνομαι. Τους λυπάμαι, γιατί μας περιμένουν στη γωνία. Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει από την Κροατία, είναι μια πολύ καλή ομάδα. Κάποιοι είχαν έτοιμο το δηλητήριο. Όμως αυτό μου δίνει έξτρα κίνητρο. Μην ανησυχείτε για μας. Έχτισα αυτή την ομάδα για να είναι καλή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και είναι πολύ όμορφο που δικαιωθήκαμε από την προσπάθεια που κάναμε μέχρι το 98’».