Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γουίμπλεντον: Η ευκαιρία της Παπαμιχαήλ και ο δύσβατος δρόμος της Γραμματικοπούλου (vids)

Γουίμπλεντον: Η ευκαιρία της Παπαμιχαήλ και ο δύσβατος δρόμος της Γραμματικοπούλου (vids)

Οι δύο Ελληνίδες ρίχνονται στη μάχη των προκριματικών του Γουίμπλεντον, όπου βρίσκονται ήδη στο κυρίως ταμπλό οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη.

Αντίστροφα για την έναρξη του Γουίμπλεντον (1 Ιουλίου με 14 Ιουλίου) μετρούν πλέον οι κορυφαίοι τενίστες και οι καλύτερες τενίστριες στον κόσμο.

Ένα ιστορικό τουρνουά, που αναμένεται για μια ακόμα χρονιά να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα, με το ελληνικό στοιχείο να είναι και πάλι έντονο, αφού θα έχουμε σίγουρα δύο εκπροσώπους στο κυρίως ταμπλό και άλλους δύο στα προκριματικά. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έχουν εξασφαλισμένη θέση ως Νο.11 σε ATP και Νο.9 σε WTA αντίστοιχα, ενώ οι Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Δέσποινα Παπαμιχαήλ θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους μέσω των προκριματικών.

Μάλιστα, οι δύο Ελληνίδες τενίστριες θα αρχίσουν σήμερα (25/6) τις περιπέτειές τους στο τρίτο χρονικά Grand Slam της φετινής σεζόν, με την Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Νο.210 στον κόσμο, να αντιμετωπίζει την Ελίζαμπεθ Μαντλίκ, Νο. 174 στην WTA, για τον πρώτο γύρο των προκριματικών. Το παιχνίδι έχει τοποθετηθεί από τους διοργανωτές ως 3ο στο court 7 και θα αρχίσει περίπου στις 16:30 ώρα Ελλάδας. Εάν η συμπατριώτισσά μας ξεπεράσει το εμπόδιο της Αμερικανίδας, στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του Ερίκα Αντρέεβα (Νο. 99 WTA) – Πολίνα Κουντερμέτοβα (Νο. 183). Στον τρίτο και τελευταίο γύρο των προκριματικών έχει πιθανή αντίπαλο την Ολλανδέζα, Σουζάν Λάμενς (Νο. 137).

Η Γραμματικοπούλου από την άλλη, η οποία ξεκινάει το τουρνουά ως Νο. 284 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει σήμερα την Αμάντα Ανισίμοβα (Νο. 191). Μια πολύ δύσκολη κλήρωση, καθώς μπορεί η Αμερικανίδα να βρίσκεται πλέον χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά στο παρελθόν είχε φτάσει μέχρι και στο Νο. 21. Το παιχνίδι έχει τοποθετηθεί ως τελευταίο στο court 3 και θα αρχίσει περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδας. Εάν καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο των προκριματικών θα αντιμετωπίσει μια εκ των Χάιλι Μπαπτίστ (Νο. 98) – Νόμα Νόχα Ακούγκουε (179). Στον 3ο γύρο η Βαλεντίνη έχει πιθανή αντίπαλο την Γερμανίδα Εύα Λις, Νο.25 στο ταμπλό και Νο.129 στον κόσμο.

Πολύ δύσκολη η κλήρωση για την Γραμματικοπούλου, που έχει να ανέβει ένα… βουνό!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Δέσποινα Παπαμιχαήλ θα αγωνιστεί για τρίτη σερί χρονιά στα προκριματικά του Γουίμπλεντον. Το 2022 είχε φτάσει στον δεύτερο γύρο και το 2023 στον τρίτο. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου από την άλλη, θα παίξει για 6η φορά συνολικά στα προκριματικά του Γουίμπλεντον. Δεν έχει καταφέρει ποτέ να περάσει τον πρώτο γύρο.

Τα δεδομένα για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στην Μεγάλη Βρετανία και πριν το Γουίμπλεντον θα λάβει μέρος στο διάσημο τουρνουά επίδειξης «The Boodles».

Μάλιστα, θα δώσει το πρώτου του παιχνίδι σήμερα κόντρα στον Σέρβο Ντούσαν Λάγιοβιτς (No. 56 ATP), ενώ αύριο (26/6) θα αντιμετωπίσει τον Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ (No. 17). Στη συνέχεια θα αρχίσει τις προπονήσεις στα γήπεδα του Γουίμπλεντον, όπου έχει φτάσει δύο φορές μέχρι τον τέταρτο γύρο. Το 2018 και το 2023.

Όσον αφορά στην Σάκκαρη, η Ελληνίδα τενίστρια πηγαίνει στο βρετανικό Grand Slam χωρίς νίκη στο γρασίδι, αφού τόσο στο Βερολίνο όσο και στο Μπαντ Χόμπουργκ αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο: Από την Βικτόρια Αζαρένκα (0-2) και την Ζουλ Νιέμιερ (1-2) αντίστοιχα. Στο Γουίμπλεντον έχει φτάσει τρεις φορές μέχρι τον τρίτο γύρο (2017, 2019, 2022).

Sports in

Στο μυαλό του Βεζένκοφ…

Για τον Σάσα Βεζένκοφ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αν αποχωρήσει τελικά από το NBA αλλά θα χρειαστεί υπομονή

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024