Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τζούλιαν Ασάνζ:  Δηλώνει «ενθουσιασμένη» για την επικείμενη απελευθέρωσή του

Τζούλιαν Ασάνζ: Δηλώνει «ενθουσιασμένη» για την επικείμενη απελευθέρωσή του

«Δεν ήμασταν πραγματικά σίγουροι μέχρι τις τελευταίες 24 ώρες ότι όντως θα συμβεί» τόνισε η Στέλλα Ασάνζ

Η σύζυγος του Τζούλιαν Ασάνζ, η Στέλλα, δήλωσε σήμερα ότι είναι «ενθουσιασμένη» για την επικείμενη απελευθέρωσή του έπειτα από 14 χρόνια δικαστικής μάχης, σχολιάζοντας ότι το νέο είναι «απίστευτο».

Ο 52χρονος Ασάνζ δέχθηκε να δηλώσει ένοχος για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας περί κατασκοπείας, σύμφωνα με το αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο των Βόρειων Μαριανών Νήσων, με αντάλλαγμα να αφεθεί ελεύθερος έπειτα από πέντε χρόνια που κρατούνταν στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς στο Λονδίνο. Προηγουμένως είχε περάσει επτά χρόνια έγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού στη βρετανική πρωτεύουσα.

«Είμαι απλώς ενθουσιασμένη»

Αυτή ήταν η δήλωση της Στέλλας Ασάνζ στο ραδιόφωνο του BBC. «Θα είναι ελεύθερος μόλις λάβει την υπογραφή του δικαστή και αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή αύριο», πρόσθεσε μιλώντας από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου αναμένεται να μεταβεί ο Ασανζ αφού παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου στο νησί Σαϊπάν του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η Στέλλα Ασάνζ δήλωσε ότι πέταξε για την Αυστραλία την Κυριακή μαζί με τα δύο παιδιά που έχει αποκτήσει με τον Τζούλιαν, ηλικίας 7 και 5 ετών. Πρόσθεσε ότι τους είπε ότι έρχεται μια «μεγάλη έκπληξη», αλλά δεν ήταν σίγουρη τι θα συμβεί μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Δεν ήμασταν πραγματικά σίγουροι μέχρι τις τελευταίες 24 ώρες ότι όντως θα συμβεί», τόνισε. Η Στέλλα Ασάνζ σημείωσε ότι δεν θέλει να πει πολλά μέχρι ο Αμερικανός δικαστής να υπογράψει τη συμφωνία. «Είναι απλώς απίστευτο. Μοιάζει σα να μην είναι αληθινό», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Σενάριο για Έντσο Ντίαζ στον Παναθηναϊκό

«Η Ρίβερ ψάχνει αντικαταστάτη για αριστερό μπακ», γράφουν στην Αργεντινή και συνδέουν τον Έντσο Ντίαζ με τον Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024