Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τι θα λέγατε να πληρωνόσασταν για να... αγοράσετε σπίτι; - Κι όμως σε αυτήν την πόλη γίνεται

Τι θα λέγατε να πληρωνόσασταν για να… αγοράσετε σπίτι; – Κι όμως σε αυτήν την πόλη γίνεται

Η χρηματοδότηση θα μοιραστεί στα δύο: ένα μέρος στην αγορά, και το άλλο στην ανακαίνιση, εάν αυτό είναι απαραίτητο

Τα τελευταία χρόνια, πόλεις της Ιταλίας έχουν ξεκινήσει την εφαρμογή έξυπνων «προγραμμάτων» που αποσκοπούν στην προσέλκυση νέων κατοίκων.

Από ερειπωμένα σπίτια που πωλούνται για σχεδόν ένα δολάριο, μέχρι έτοιμα προς κατοίκηση σε εξευτελιστικές τιμές, είναι μερικές από τις επιλογές που παρέχονται.

Η γραφική πόλη Presicce στην ηλιόλουστη περιοχή της Απουλίας είναι η τελευταία που μπήκε στο παιχνίδι με μια δελεαστική προσφορά. Ο δήμος λέει ότι θα πληρώσει έως και 30.000 ευρώ (περίπου 30.000 δολάρια) σε κάποιον που σκέφτεται να μετακομίσει εκεί για να αγοράσει μια άδεια κατοικία και να εγκατασταθεί.

Να σημειωθεί πως τα σπίτια που διατίθενται προς πώληση στην Presicce ανέρχονται έως 25.000 ευρώ.

«Είναι κρίμα να βλέπουμε πώς οι παλιές μας συνοικίες αδειάζουν»

Οι αρχές της πόλης ελπίζουν ότι η προσφορά ενός χρηματικού κινήτρου θα δώσει νέα πνοή στην πόλη τους που ερημώνει, καθώς οι γεννήσεις μειώνονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο.

«Υπάρχουν πολλά άδεια σπίτια στο ιστορικό κέντρο που χτίστηκαν πριν από το 1991 και τα οποία θα θέλαμε να δούμε να ζωντανεύουν ξανά με νέους κατοίκους», λέει στο CNN ο τοπικός σύμβουλος Alfredo Palese.

Πάνω από 100 χωριά μετέχουν στο πρόγραμμα

«Είναι κρίμα να βλέπουμε πώς οι παλιές μας συνοικίες γεμάτες ιστορία, υπέροχη αρχιτεκτονική και τέχνη αδειάζουν σιγά σιγά», συμπληρώνει.

«Residency in the Mountains 2024»

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας οριστικοποιούνται επί του παρόντος, προσθέτει ο Palese, αλλά οι αρχές είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τις αιτήσεις τις επόμενες εβδομάδες, όταν οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του δημαρχείου.

«Θα προσφέρουμε έως και 30.000 ευρώ σε ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να μετακομίσουν εδώ και να αγοράσουν μία από αυτές τις εγκαταλελειμμένες κατοικίες», λέει. «Η συνολική χρηματοδότηση θα μοιραστεί στα δύο: θα πάει εν μέρει στην αγορά μιας παλιάς κατοικίας και εν μέρει στην αναδιαμόρφωσή της, αν χρειαστεί».

Με το πρόγραμμα, που ονομάζεται «Residency in the Mountains 2024», οι αιτούντες θα λάβουν μεταξύ 10.000 και 30.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα σπίτι στην κοινότητα.

Και οι ενδιαφερόμενοι έχουν ευρεία γκάμα επιλογών, καθώς πάνω από 100 χωριά μετέχουν στο πρόγραμμα, περιμένοντας διακαώς το «ποδαρικό».

Ωστόσο, ισχύουν αυστηρές προϋποθέσεις για την επιλογή των ωφελούμενων, καθώς πρέπει να είναι πολτιογραφημένοι Ιταλοί, πολίτες κράτους της ΕΕ, ή πολίτες εκτός ΕΕ με άδεια διαμονής 10 ετών.

Πρέπει επίσης να είναι εγγεγραμμένοι ως κάτοικοι σε μια πόλη ή πόλη της Ιταλίας, αλλά να μην ζουν σε μια ορεινή κοινότητα (κατά την κατηγοριοποίηση του Ιταλικού Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής).

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική φόρμα στον ιστότοπο της Περιφέρειας της Τοσκάνης, το αργότερο μέχρι τις 13:00 τοπική ώρα στις 27 Ιουλίου.

Sports in

Ολυμπιακός: Χιλιάδες κόσμου και στην Κεφαλονιά για τις ευρωκούπες (pics)

Σε ακόμα ένα ελληνικό νησί έγινε το αδιαχώρητο από τον κόσμο του Ολυμπιακού που θέλησε να θαυμάσει τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024