Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ομιλος Κυριακού: Συστήνει επενδυτικό ταμείο 1 δισ. δολ. με το Qatar Investment Authority

Ομιλος Κυριακού: Συστήνει επενδυτικό ταμείο 1 δισ. δολ. με το Qatar Investment Authority

Ο όμιλος Κυριακού θα έχει τη διαχείριση του fund και θα επενδύει και δικά του κεφάλαια – Θα επικεντρωθεί σε αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας

Επενδυτικό fund με κεφάλαια 1 δισ. δολάρια από το Qatar Investment Authority (QIA) για την Ελλάδα και το εξωτερικό συστήνουν από κοινού το Κ Group, ο διεθνής όμιλος επενδύσεων της οικογένειας Κυριακού, και το επενδυτικό fund του Κατάρ.

Τη διαχείριση του fund θα έχει ο Όμιλος Κυριακού (μέσω συνδεδεμένων εταιρειών του) και θα επενδύσει και δικά του κεφάλαια.

Σε ποιους κλάδους επικεντρώνεται

Το fund, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα επικεντρωθεί σε μία σειρά κλάδων, όπως η τεχνολογία, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, τα logistics, η ναυτιλία, η υγεία, ο τουρισμός και άλλοι, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, ενώ δεν θα στοχεύσει στον κλάδο των media.

Στοχεύει, δηλαδή, στην αξιολόγηση ευκαιριών στους περισσότερους αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και θα επενδύσει σε εταιρείες που θα επωφεληθούν σημαντικά από τα νέα κεφάλαια με την υποστήριξη του fund στην Ελλάδα και διεθνώς.

Με αυτές τις επενδύσεις αναμένεται να δημιουργηθεί εύφορο έδαφος για νέες θέσεις εργασίας, για προσέλκυση χιλιάδων εργαζομένων με εξειδίκευση και γνώση, προσφέροντας  προοπτικές απασχόλησης και εξέλιξης.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες του Ομίλου Κυριακού με επιχειρηματικούς κολοσσούς της Μέσης Ανατολής, καθώς και άλλους διεθνείς επενδυτές. Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο πλαίσιο έχει προηγηθεί συνεργασία του Θοδωρή Κυριακού, επικεφαλής της K Groupn,  με τον αραβικό μιντιακό κολοσσό MBC, επιτυγχάνοντας μία συμφωνία πολλών εκατομμυρίων (225 εκατ. ευρώ), αλλά και με την Fairfax Financial Holdings Limited, του Πρεμ Γουάτσα, έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, ενώ πρόσφατα παρήγγειλε τη ναυπήγηση 12 νέων τάνκερ στην Κίνα.

Δηλώσεις

Ο Θοδωρής Κυριακού, μέτοχος του K Group, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με την QIA. Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία δημιουργεί ελκυστικές προοπτικές και ευκαιρίες για εγχώριους, αλλά και διεθνείς επενδυτές. Η συμφωνία αυτή είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη μακροχρόνια δέσμευσή μας για δημιουργία βιώσιμων και αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων σε διαφορετικούς κλάδους».

Mansoor Al-Mahmoud

Ο Mansoor Al-Mahmoud, CEO του QIA, δήλωσε: «Η δέσμευση του QIA για επενδύσεις στην Ελλάδα, σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη μας στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, η οποία ωθούμενη από την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να υπερβαίνει σε ρυθμό ανάπτυξης την Ευρωζώνη. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το QIA, η φιλοσοφία του Κ Group βασίζεται σε ένα μακροπρόθεσμο όραμα και στην προσήλωση σε ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους που προσφέρουν λύσεις».

H Κ Group

To Κ Group είναι ο διεθνής όμιλος επενδύσεων της οικογένειας Κυριακού και διατηρεί ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο σε ναυτιλία, ΜΜΕ, real estate και asset management. Η οικογένεια Κυριακού δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο της ναυτιλίας εδώ και τέσσερις γενεές. Στον τομέα ΜΜΕ, δραστηριοποιείται μέσω του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος είναι ένας κορυφαίος πολυεθνικός οργανισμός media, περιεχομένου, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, και διατηρεί ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο διεθνών media assets (Τηλεόραση, ΟΤΤ, Ραδιόφωνο, Αίθουσες Κινηματογράφου, Ψηφιακά Μέσα, Μουσική, Εκδόσεις και Εκπαίδευση) σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Αυστραλία.

Σχετικά με την QIA

Το Qatar Investment Authority (“QIA”) είναι η επενδυτική αρχή του Κατάρ που ιδρύθηκε το 2005 για να διαχειριστεί τα κρατικά αποθεματικά κεφάλαια. Το QIA αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δραστήρια ταμεία εθνικού πλούτου παγκοσμίως. Το QIA επενδύει σε ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων και περιοχών, καθώς και σε συνεργασία με κορυφαίους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, με στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου και διαφοροποιημένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου με μακροπρόθεσμη προοπτική που μπορεί να αποφέρει βιώσιμες αποδόσεις και να συμβάλει στην ευημερία του κράτους του Κατάρ.

Sports in

Στο μυαλό του Βεζένκοφ…

Για τον Σάσα Βεζένκοφ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αν αποχωρήσει τελικά από το NBA αλλά θα χρειαστεί υπομονή

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024