Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Η σταρ του «Notebook» Gena Rowlands δίνει μάχη με το Αλτσχάιμερ

Η σταρ του «Notebook» Gena Rowlands δίνει μάχη με το Αλτσχάιμερ

H Gena Rowlands δίνει τη μεγάλη της μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Είχε υποδυθεί τον χαρακτήρα της Allie στην ταινία «The Notebook» που επίσης έπασχε από την ίδια ασθένεια.

Η Gena Rowlands, πιο διάσημη για τον ρόλο της στην ταινία «The Notebook», δίνει μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Ο γιος της και σκηνοθέτης του «The Notebook« Nick Cassavetes μοιράστηκε τα νέα με το Entertainment Weekly, ενώ γιόρταζε την 20ή επέτειο της αγαπημένης και εμβληματικής ρομαντικής ταινίας του.

Η μητέρα του Nick Cassavetes, Gena Rowlands, είχε πρωταγωνιστήσει υποδυόμενη την Allie σε μεγάλη ηλικία, ένας χαρακτήρας που επίσης έδινε μάχη με το Αλτσχάιμερ.

«Έβαλα τη μητέρα μου να παίξει τη μεγαλύτερη Allie και περάσαμε πολύ χρόνο μιλώντας για το Αλτσχάιμερ θέλοντας να είμαστε αυθεντικοί με αυτό και τώρα, τα τελευταία πέντε χρόνια, πάσχει από Αλτσχάιμερ. Είναι σε πλήρη άνοια και είναι τόσο τρελό. Το ζήσαμε, το υποδύθηκε και τώρα το περνάει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η τραγική ειρωνία με το «The Notebook»

Στην ταινία αποτελεί μεταφορά του ρομαντικού μυθιστορήματος του Nicholas Sparks με πρωταγωνιστή τον James Garner στον ρόλο του Duke. Ο ηθοποιός διηγείται στην Allie της Gena Rowlands μια ιστορία αγάπης… στην οποία πρωταγωνίστησαν και οι Ryan Gosling και Rachel McAdams, που υποδύθηκαν τους χαρακτήρες σε νεαρή ηλικία.

Μέχρι το τέλος της ταινίας αποκαλύπτεται πως ο Duke είναι στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη εκδοχή του χαρακτήρα του Ryan Gosling, Noah, και προσπαθεί να βοηθήσει τη μεγαλύτερη Allie της Gena Rowlands να ανακτήσει τις αναμνήσεις της.

Η Gena Rowlands, κόρη της ηθοποιού Lady Rowlands που επίσης είχε διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ πριν από τον θάνατό της, κέρδισε τέσσερα βραβεία Emmy, δύο Χρυσές Σφαίρες και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ πριν αποσυρθεί το 2015.

Συνεργάστηκε με τον σύζυγό της, τον σκηνοθέτη John Cassavetes, σε πολλά πρότζεκτ, συμπεριλαμβανομένων των «A Woman Under the Influence» και «Gloria».

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024