Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη in: Ο Γιάννης Λαβράνος καλείται ως ύποπτος για το «σκάνδαλο των υποκλοπών»

Αποκάλυψη in: Ο Γιάννης Λαβράνος καλείται ως ύποπτος για το «σκάνδαλο των υποκλοπών»

Η ερευνώμενη εμπλοκή του κ. Λαβράνου φέρεται να έχει προκύψει από σειρά καταθέσεων και από συσχετισμούς εταιρικών σχημάτων - Την νομική εκπροσώπησή του ανέλαβε η δικηγόρος Ελευθερία Ρίζου

Ο επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος που είχε αναλάβει εκτός των άλλων την εγκατάσταση του νέου συστήματος επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ και τη συντήρηση του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ καλείται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει ως ύποπτος για το σκάνδαλο των υποκλοπών στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Αχιλλέα Ζήση.

Η ερευνώμενη εμπλοκή του κ. Λαβράνου, που ήταν προσωπικός φίλος του κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, στην υπόθεση της χρήσης του παράνομου λογισμικού Predator φέρεται να έχει προκύψει από σειρά καταθέσεων, από συσχετισμούς εταιρικών σχημάτων, από τις επαφές με Ισραηλινούς κι Ελληνες ιδιώτες που σχετίζονται με το εν λόγω λογισμικό.

Επιπλέον υπό έρευνα έχουν τεθεί τα ηλεκτρονικά ίχνη του Predator για την υφαρπαγή δεδομένων κινητών από τουλάχιστον 95 άτομα.

Κρίσιμη κατάθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες τη νομική εκπροσώπηση του κ. Λαβράνου, έχει αναλάβει η έμπειρη δικηγόρος Αθηνών κ. Ελευθερία Ρίζου, η οποία ήδη έχει λάβει αντίγραφα της δικογραφίας, και πιθανόν η κατάθεση του ως υπόπτου να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα ή τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι μελλοντικές καταθέσεις και αναφορές του κ. Λαβράνου στον Αρειο Πάγο με το δεδομένο ότι ανάμεσα στους παρακολουθούμενους ήταν δεκάδες κυβερνητικά στελέχη, υπάλληλοι του Μεγάρου Μαξίμου, υπηρεσιακοί παράγοντες, δημοσιογράφοι κλπ για τους οποίους είναι προφανές ότι δεν είχε οποιοδήποτε προσωπικό ή επιχειρηματικό ενδιαφέρον να τους θέσει υπό παρακολούθηση.

Ειδικός προβληματισμός υπάρχει για τις τουλάχιστον 15-20 κοινές παρακολουθήσεις του Predator και της ΕΥΠ όπως προέκυψαν κι από την πρόσφατη  επίσκεψη στις μυστικές υπηρεσίες του κ. Ζήση.

Sports in

Ουνιόν Χάουζ- Παναθηναϊκός 0-14: Ο αντίπαλος δεν ήταν ούτε για… προπόνηση

Ο Παναθηναϊκός έβαλε 14 τέρματα στην πρώτη του φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Ουνιόν Χάουζ ,στο ντεμπούτο του Ντιέγκο Αλόνσο στον πράσινο πάγκο. Ο αντίπαλος ωστόσο δεν ήταν και τίποτα το ιδιαίτερο για να βγουν συμπεράσματα…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024