Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Ύδρα: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των μελών του πληρώματος  – Το νέο στοιχείο που εξετάζουν οι Αρχές

Φωτιά στην Ύδρα: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των μελών του πληρώματος – Το νέο στοιχείο που εξετάζουν οι Αρχές

Την πόρτα του ανακριτή πέρασαν τα μέλη του πληρώματος του σκάφους που διώκονται για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο για τη φωτιά στην Ύδρα. Το νέο στοιχείο που εξετάζεται.

Επί ώρες κατέθεταν στον ανακριτή τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού «Περσεφόνη» που κατηγορούνται ότι εκτόξευσαν πυροτεχνήματα προκαλώντας την πυρκαγιά στο πευκοδάσος, στην Ύδρα.

Τελούσαν υπό προσωρινή κράτηση έπειτα από τις διώξεις για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο που άσκησε ο εισαγγελέας, ενώ την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους ζήτησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Ένα νέο στοιχεία στο μικροσκόπιο των Αρχών

Μετά το πέρας των απολογιών αναμένεται η απόφαση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες (ΕΡΤ) προέκυψε ένα νέο στοιχείο σχετικά με την υπόθεση. Βρέθηκε ένα μπουκαλάκι νερό στην παραλία και αυτή τη στιγμή διενεργείται έλεγχος επί της ακτής.

Η διαδικασία ήταν μαραθώνια και έχει ξεκινήσει από τις 8 το πρωί. Ένας ένας πέρασαν ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Αρνείται κάθε εμπλοκή ο καπετάνιος του σκάφους – «Δεν έφυγαν βεγγαλικά μέσα από τη θαλαμηγό»

Πρώτος απολογήθηκε ο πλοίαρχος της θαλαμηγού, ο οποίος, όπως και όλοι βέβαια, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή σε αυτό το περιστατικό και δεν ευθύνονται για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ύδρα.

Ο καπετάνιος υποστηρίζει ότι δεν έφυγαν βεγγαλικά μέσα από τη θαλαμηγό, ότι στον έλεγχο που έγινε από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν άθικτες στη θέση τους, ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει προσπαθώντας να βοηθήσει και πως ακολουθήθηκε το πρόγραμμα των πελατών από το Καζακστάν, το οποίο δεν περιείχε πάρτι και δεν ευσταθεί καμία κατηγορία από αυτές που τους αποδίδονται.

Οι συλλήψεις και η αποκάλυψη για τα κινητά

Οι αρχές οδηγήθηκαν στην σύλληψη του πληρώματος μετά από καταθέσεις δύο αυτοπτών μαρτύρων, εργαζομένων άλλης θαλαμηγού. Εκείνοι είναι που άκουσαν 15-20 κρότους που συνοδεύονταν από λάμψεις και αργότερα είδαν καπνό στο νησί και την έναρξη της φωτιάς.

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο MEGA, ότι δεν κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των επιβατών που πιθανώς να είχαν καταγράψει την εκτόξευση των βεγγαλικών.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024