Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Ύδρα: Στον ανακριτή Πειραιά σήμερα οι 13 συλληφθέντες 

Φωτιά στην Ύδρα: Στον ανακριτή Πειραιά σήμερα οι 13 συλληφθέντες 

Από τη φωτιά στην Ύδρα κάηκαν 300 στρέμματα δάσους, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Στον ανακριτή Πειραιά οδηγούνται σήμερα για να απολογηθούν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού «Περσεφόνη» που συνελήφθησαν από κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας ως υπαίτιοι της φωτιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024.

Τελούν υπό προσωρινή κράτηση έπειτα από τις διώξεις για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο που άσκησε ο εισαγγελέας, ενώ την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους ζήτησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Οι επιβάτες από το Καζακστάν που είχαν ναυλώσει το σκάφος δεν κατέθεσαν ενόρκως

Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του λιμενικού, καθώς καπετάνιος σκάφους από παρακείμενο όρμο φέρεται να έχει καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έπεσαν πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.

Έβλεπαν ποδόσφαιρο

Την  θαλαμηγό, είχαν ναυλώσει 10 άτομα με καταγωγή από το Καζακστάν τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέθεσαν ενόρκως, αλλά προφορικά είπαν στους ανακριτικούς υπαλλήλους ότι δεν είχαν καμία σχέση με την πυρκαγιά και την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά έβλεπαν ποδόσφαιρο.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στηρίζοντας το πλήρωμα. Από την ίδια πλευρά αναφέρεται ότι δεν προβλεπόταν στο ναυλοσύμφωνο η ρίψη πυροτεχνημάτων, γιατί τότε το κόστος θα έπρεπε να το αναλάβουν οι υπεύθυνοι του πληρώματος.

Επιπλέον αναφέρεται ότι το πλήρωμα την επίμαχη ώρα ήταν στο κάτω επίπεδο της θαλαμηγού στις καμπίνες τους και οι επιβάτες όταν ρωτήθηκαν σε άτυπες συνομιλίες που είχαν με τους πυροσβέστες και τους λιμενικούς είπαν ότι έβλεπαν έναν αγώνα του Euro και ότι γι’ αυτόν τον λόγο δεν αντιλήφθηκαν ότι ξέσπασε η φωτιά.

«Δεν γνωρίζω ποιος προκάλεσε τη φωτιά», λέει ο καπετάνιος

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ) Γιώργος Βάλλης, δήλωσε προβληματισμένος για τις εξελίξεις.

«Μπορώ να καταλάβω την αυτοδίκαιη ποινική ευθύνη του πλοίαρχου, αλλά γιατί απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε ανθρώπους, π.χ., που ασκούσαν τις ειδικότητες του μάγειρα ή του καμαρότου;», διερωτήθηκε ο κ. Βάλλης(ΑΝΤ1), και αποκάλυψε ότι μίλησε με τον πλοίαρχο λίγο μετά το συμβάν:

«Ο άνθρωπος μού είπε: «Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά ήμουν στην καμπίνα. Πήρα τηλέφωνο αμέσως όλες τις αρμόδιες αρχές, ανέφερα το συμβάν, ωστόσο δεν γνωρίζω τίποτα σχετικά με το ποιος το προκάλεσε, δεν έχω εμπλακεί σε τίποτα και νομίζω ότι έμπλεξα σε ένα θέμα για το οποίο δεν έχω καμία ευθύνη»».

Ακόμα ο κ. Βάλλης σημείωσε ότι με την παρούσα νομοθεσία απαγορεύεται απολύτως η ρίψη πυροτεχνημάτων, ακόμα και κατόπιν ενημέρωσης της κατά τόπον αρμόδιας λιμενικής Αρχής, πράγμα που άλλαξε πρόσφατα, καθώς μέχρι πρότινος αν η Αρχή το ενέκρινε, αυτό θα μπορούσε να γίνει.

«Επομένως», κατέληξε, «κανείς πλοίαρχος δεν θα διακινδύνευε να χάσει το ίδιο του το ναυτικό δίπλωμα κάνοντας τέτοιο που είναι ξεκάθαρα παράνομο».

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024