Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στο Ρέθυμνο: «Ολονύχτια μάχη που είχε αίσιο αποτέλεσμα» – Υπό έλεγχο η φωτιά

Φωτιά στο Ρέθυμνο: «Ολονύχτια μάχη που είχε αίσιο αποτέλεσμα» – Υπό έλεγχο η φωτιά

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά στο Ρέθυμνο.

Υπό πλήρη έλεγχο έθεσε η Πυροσβεστική τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στο Ρέθυμνο Κρήτης, η οποία έκαψε χιλιάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής έκτασης.

Η μάχη της Πυροσβεστικής με τη φωτιά στο Ρέθυμνο ήταν ολονύχτια, καθώς κινητοποιήθηκαν 33 πυροσβεστικά οχήματα, πέντε υδροφόρες και 130 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη και 18 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας.

Στην περιοχή, ωστόσο, επικρατεί επαγρύπνηση λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό τόσο στην Υπηρεσία όσο και στην αρμόδια δημοτική Αρχή.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή ανάμεσα σε Ακούμια και Τριόπετρα, στο Ρέθυμνο, και δεν απείλησε κατοικίες παρά τα προειδοποιητικά μηνύματα που έστειλε το 112.

«Κάποιος προσπαθούσε να βάλει και δεύτερη φωτιά»

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, Γιάννης Ταταράκης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» αποκάλυψε ότι μάρτυρας ανέφερε πως κάποιος προσπάθησε να δημιουργήσει νέο μέτωπο φωτιάς όσο ήταν σε εξέλιξη η πρώτη.

«Υπάρχει μαρτυρία μιας γυναίκας η οποία είδε κάποιον να προσπαθεί να βάλει δεύτερη φωτιά. Ενώ ήταν σε εξέλιξη αυτή η πυρκαγιά, προσπαθούσε από την άλλη μεριά να βάλει και άλλη φωτιά. Κινητοποιήθηκε η Αστυνομία, όλοι, δυστυχώς δεν είχαμε αίσιο αποτέλεσμα στο να τον πιάσουμε αυτόν που πήγε να επαναλάβει αυτό που έκανε. Αυτή η μαρτυρία που υπάρχει της κυρίας αυτής, τον είδε να προσπαθεί να βάλει καινούργιο μέτωπο στην πυρκαγιά».

Η πυρκαγιά «έκαψε χορτολιβαδική έκταση. Αν η Πυροσβεστική έδειχνε ολιγωρία, πραγματικά τώρα θα ήταν μέσα στα Σακτούρια και η καταστροφή στους ελαιώνες θα ήταν ανυπολόγιστη. Ακόμα κάνουν ρίψεις τα ελικόπτερα, αλλά πλέον η πυρκαγιά είναι υπό πλήρη έλεγχο», υπογραμμίζει ο κ. Ταταράκης.

«Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη φωτιά, η οποία ξεκίνησε 21.00 η ώρα το βράδυ και τα μποφόρ τα οποία έπνεαν ήταν πάνω από 6 και γινόταν πάρα πολύ δύσκολη η κατάσβεσή της», ανέφερε ο δήμαρχος.

«Ευτυχώς, πραγματικά η Πυροσβεστική έδωσε έναν μεγάλο αγώνα που είχε μια πολύ καλή κατάληξη. Την σταμάτησαν τη φωτιά οι επίγειες δυνάμεις, 130 άτομα προσωπικό τα οποία έπεσαν στη μάχη, συνέδραμε και ο δήμος με 14 μικρά πυροσβεστικά και μία υδροφόρα, η περιφέρεια με 4 υδροφόρες, 5 επίγεια τμήματα της Πυροσβεστικής της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο που είχαν έρθει και δόθηκε μία ολονύχτια μάχη που είχε ένα αίσιο αποτέλεσμα».

Sports in

Ολυμπιακός: Χιλιάδες κόσμου και στην Κεφαλονιά για τις ευρωκούπες (pics)

Σε ακόμα ένα ελληνικό νησί έγινε το αδιαχώρητο από τον κόσμο του Ολυμπιακού που θέλησε να θαυμάσει τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024