Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στο Ρέθυμνο: Στη μάχη ξανά τα εναέρια μέσα

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Στη μάχη ξανά τα εναέρια μέσα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για την φωτιά που ξέσπασε στο Ρέθυμνο - Μήνυμα από το «112» έλαβαν λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα οι κάτοικοι 8 περιοχών

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά στο Ρέθυμνο. Η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου και καίει αγροτολιβαδικές εκτάσεις, ενώ για την ώρα δεν απειλούνται οικισμοί. Αυτή την ώρα το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται από τα Ακούμια, την περιοχή Προδρόμου, την Κρύα Βρύση και έχει κατεύθυνση προς Τριόπετρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, στη φωτιά επιχειρούν 131 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 28 οχήματα και 2 ελικόπτερα, ενώ βοηθούν εθελοντές και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Δείτε την ανάρτηση

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους 8 περιοχών

Λίγο πριν τις 2 π.μ. εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους των περιοχών Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Παύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση, να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Η Πολιτική Προστασία της Κρήτης είναι σε επιφυλακή, ώστε αν χρειαστεί να εκκενωθούν οικισμοί και εάν η φωτιά φτάσει μέχρι τη θάλασσα να εκκενωθούν και ξενοδοχεία. Σημειώνεται ότι η πολύπαθη περιοχή του Ρεθύμνου έχει καεί τρεις φορές και έχει «δώσει» μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές τα τελευταία 20 χρόνια στην Κρήτη.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας την Τετάρτη 26 Ιουνίου η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για όλη την Κρήτη, είναι κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός).

Επιπλέον με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η Περιφέρεια Κρήτης τίθεται σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code. Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση πλήρους κινητοποίησης.

Sports in

Στο μυαλό του Βεζένκοφ…

Για τον Σάσα Βεζένκοφ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αν αποχωρήσει τελικά από το NBA αλλά θα χρειαστεί υπομονή

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024