Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Folli Follie: Τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στους πέντε κατηγορούμενους

Υπόθεση Folli Follie: Τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στους πέντε κατηγορούμενους

Τα ελαφρυντικά που αναγνώρισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους πέντε κατηγορουμένους που έκρινε ενόχους για την υπόθεση της Folli – Follie

Το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στους πέντε κατηγορουμένους που έκρινε ενόχους για την υπόθεση της Folli – Follie, αναγνώρισε πριν από λίγο με απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το παραπάνω ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε στους Δ. Κουτσολιούτσο, Τζ. Κουτσολιούτσο, Καίτη Κουτσολιούτσου και τους δυο συνεργάτες τους, οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι νωρίτερα για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Επιπλέον στον Τζ. Κουτσολιούτσο εκτός του ελαφρυντικού του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε ακόμη και το ελαφρυντικό της άρσης των συνεπειών των πράξεων του. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο με την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Οι κατηγορίες

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη Folli Follie αθώοι κρίθηκαν και οι 11 κατηγορούμενοι από το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Στη συνέχεια το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Για την Αικ. Κουτσολιούτσου το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή της κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνεργεία σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.  Η κατηγορούμενη κρίθηκε αντίθετα αθώα για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Τζ. Κουτσολιούτσος κρίθηκε αθώος για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και αθώος για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία. Αντίθετα κρίθηκε ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η κατηγορούμενη συνεργάτης της οικογένειας Κουτσολιούτσου κρίθηκε αθώα από το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και κατά μεταβολή της κατηγορίας ένοχη για συνεργεία σε πλαστογραφία, για συνεργεία σε απάτη από κοινού, συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακόμη ο καταζητούμενος Ιωάννης Μπεγιέτης κρίθηκε αθώος για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένοχος για πλαστογραφία άμεση συνεργεία στη. Απάτη, άμεση συνεργεία στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης κρίθηκαν αθώοι από τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη σε όλα τα σκέλη της.

Sports in

«Πρόβα τζενεράλε» με πρωτιά για τον Πετρούνια

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Λευτέρης Πετρούνιας λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024