Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Η όμορφη ευρωπαϊκή παραθαλάσσια πόλη που μπορεί να συγκριθεί με το Ρίο ντε Τζανέιρο

Η όμορφη ευρωπαϊκή παραθαλάσσια πόλη που μπορεί να συγκριθεί με το Ρίο ντε Τζανέιρο

«Μην περιμένετε να βρείτε πολυτελή θέρετρα εδώ, αλλά απλά παραθαλάσσια ξενοδοχεία που μερικές φορές έχουν το δικό τους beach club» δήλωσε μια κάτοικος.

Στα βορειοδυτικά της Σικελίας βρίσκεται το San Vito Lo Capo. Με μια τεράστια παραλία με λαμπερή άμμο, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι το τεράστιο καταπράσινο βουνό που δεσπόζει πάνω από την παραλία.

Οι τουρίστες μπορεί επίσης να έχουν παρατηρήσει ότι εμφανίζεται στην ταινία Indian Jones 5, με τον Χάρισον Φορντ και τη Φοίβη Γουόλερ-Μπριτζ

Αυτό έχει οδηγήσει σε συγκρίσεις της παραλίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου δεσπόζει το περίφημο βουνό Sugarloaf.  Ωστόσο, με τις πτήσεις προς τη Βραζιλία να είναι πολύ μεγαλύτερες (και πιο ακριβές) από την Ιταλία, πολλοί Ευρωπαίοι θεωρούν προτιμότερο να κατευθυνθούν στη σικελική παραθαλάσσια πόλη.

«Αν υπάρχει παράδεισος στη Γη, είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται ακριβώς εδώ»

Χαρακτηρίζεται συχνά ως μία από τις καλύτερες παραλίες της Ιταλίας, υπάρχουν πολλά να κάνετε ακόμα και αν μείνετε στην αμμουδιά μήκους 1,8 μιλίων.

Οι τουρίστες έχουν εκστασιαστεί με το γεγονός ότι το μέρος είναι οικονομικά προσιτό σε σχέση με άλλους δημοφιλείς προορισμούς της Ευρωπής. Για παράδειγμα δύο ξαπλώστρες κοστίζουν μόλις 15 ευρώ για όλη την ημέρα.

Αν θέλετε μια επίσκεψη χωρίς πολυκοσμία, τότε είναι καλύτερο να την επισκεφθείτε εκτός των καλοκαιρινών μηνών και να επιλέξετε τον Σεπτέμβριο.

Δεν είναι μόνο η Βραζιλία με την οποία έχει συγκριθεί επίσης.

«Μην περιμένετε να βρείτε πολυτελή θέρετρα εδώ, αλλά απλά παραθαλάσσια ξενοδοχεία που μερικές φορές έχουν το δικό τους beach club. Αυτό που θα βρείτε αντ’ αυτού είναι φανταστικό φαγητό, συμπεριλαμβανομένων τοπικών συνταγών όπως pesto alla trapanese»

Ένας άλλος τουρίστας είπε: «Το χρώμα της θάλασσας ήταν σαν να βρίσκεσαι στο Νησί των Μαλδίβων, απλά καλύτερο κατά τη γνώμη μου, όχι τόσο ζεστό και επειδή υπήρχαν επίσης πολλά περισσότερα να δεις». Ένας συμφώνησε: «Η καλύτερη θάλασσα που έχω δει ποτέ».

Ένας τρίτος έγραψε: «Αν υπάρχει παράδεισος στη Γη, είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται ακριβώς εδώ, σε αυτή την παραλία!».

Οι τουρίστες μπορεί επίσης να έχουν παρατηρήσει ότι εμφανίζεται στην ταινία Indian Jones 5, με τον Χάρισον Φορντ και τη Φοίβη Γουόλερ-Μπριτζ.

Ετήσια γιορτή του Cous Cous

Σύμφωνα με την Ιταλίδα κάτοικο Laura Itskowitz, το θέρετρο είναι πολύ πιο χαλαρό και από άλλα μέρη της Ιταλίας.

Όπως δήλωσε στο Travel + Leisure: «Μην περιμένετε να βρείτε πολυτελή θέρετρα εδώ, αλλά απλά παραθαλάσσια ξενοδοχεία που μερικές φορές έχουν το δικό τους beach club. Αυτό που θα βρείτε αντ’ αυτού είναι φανταστικό φαγητό, συμπεριλαμβανομένων τοπικών συνταγών όπως pesto alla trapanese (ένα σισιλιάνικο πέστο που φτιάχνεται με ντομάτες, αμύγδαλα, σκόρδο και βασιλικό) και κουσκούς με θαλασσινά».

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επισκεφθεί τον Σεπτέμβριο για την ετήσια γιορτή του Cous Cous.

Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν την κύρια εκκλησία, Santuario di San Vito, καθώς και το Riserva Naturale Dello Zingaro, ένα παράκτιο φυσικό καταφύγιο που αγαπούν οι πεζοπόροι.

*Με πληροφορίες από: The Sun

Sports in

Ολυμπιακός: Χιλιάδες κόσμου και στην Κεφαλονιά για τις ευρωκούπες (pics)

Σε ακόμα ένα ελληνικό νησί έγινε το αδιαχώρητο από τον κόσμο του Ολυμπιακού που θέλησε να θαυμάσει τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024