Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Η «Αυγή» των εργαζομένων: Δεύτερο απεργιακό πρωτοσέλιδο, αντιδράσεις, καταγγελίες και κινητοποιήσεις

Η «Αυγή» των εργαζομένων: Δεύτερο απεργιακό πρωτοσέλιδο, αντιδράσεις, καταγγελίες και κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην «Αυγή» από τον ξαφνικό «θάνατο» του ημερήσιου φύλλου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πετάει από πάνω του την ευθύνη και τους εργαζόμενους να αναρτούν το δεύτερο απεργιακό τους πρωτοσέλιδο.

Η ιστορική «Αυγή» με 72 χρόνια λειτουργίας δεν θα κρεμιέται πλέον στα περίπτερα με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας που την εκδίδει και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις ανακοινώσεις που τους έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης (25/06) από τον οικονομικό διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε έκτακτη γενική συνέλευση και αποφασίστηκαν επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Δεύτερο απεργιακό πρωτοσέλιδο και πανό έξω από τα γραφεία

Σήμερα κυκλοφόρησε και το δεύτερο πρωτοσέλιδο των εργαζομένων με τίτλο «Απεργούμε για να μείνει η Αυγή ανοιχτή» και εκ νέου κάλεσμα στον ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθει σε συζήτηση για τη συνέχεια και τη βιωσιμότητα της εφημερίδας.

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους κρέμασαν έξω από τα γραφεία τους πανό που έλεγε «όχι στο κλείσιμο».

Απεργία κήρυξαν ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ

Στο μεταξύ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την Τετάρτη (26/06) την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Πέμπτης, 27 Ιουνίου 2024 έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 28 Ιουνίου 2024, στην εφημερίδα «Η Αυγή» και στην ιστοσελίδα «avgi.gr».

Τα Δ.Σ. ζητούν να ανακληθεί αμέσως η απόφαση για αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας και να ξεκινήσει διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τα σωματεία των εργαζομένων στην εφημερίδα, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά θέματα που αφορούν στους εργαζομένους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς Τύπου στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα.

Λίγο αργότερα εργαζόμενος κατήγγειλε πως μπλοκαρίστηκε η πρόσβαση στην ιστοσελίδα και στα social media της Αυγής «γεγονός που σημαίνει ότι αδυνατούμε να υλοποιήσουμε τη συλλογική μας απόφαση για δημοσίευση απεργιακού περιεχομένου».

Ο Κασσελάκης για την αναστολή της έκδοσης

Με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα βαρύ, σε συνέντευξη του στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS FM-Hellenic Public Radio, ο Στέφανος Κασσελάκης, μίλησε στα αίτια που οδήγησαν στην αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της «Αυγής» λέγοντας πως αυτά είναι η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και τα χαμηλά διαφημιστικά έσοδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα πως προτάθηκε στους εργαζόμενους της «Αυγής» να αναλάβουν οι ίδιοι την διαχείριση της εφημερίδας, αλλά αρνήθηκαν.

Υπενθύμισε, δε, ότι την απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου την είχε λάβει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πριν από την εκλογή του, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δεν την εφάρμοσε.

Sports in

Ολυμπιακός: Χιλιάδες κόσμου και στην Κεφαλονιά για τις ευρωκούπες (pics)

Σε ακόμα ένα ελληνικό νησί έγινε το αδιαχώρητο από τον κόσμο του Ολυμπιακού που θέλησε να θαυμάσει τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024