Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πράσινο και Κίτρινο Τιμολόγιο: Δύο επιλογές που κάνουν την ενέργεια προσιτή για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

Πράσινο και Κίτρινο Τιμολόγιο: Δύο επιλογές που κάνουν την ενέργεια προσιτή για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

Ο πάροχος που αφουγκράζεται τις ανάγκες των καταναλωτών δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στην ενεργειακή κρίση.

Τα τελευταία χρόνια, η ενεργειακή κρίση έχει προκαλέσει σημαντικές αυξήσεις και συνεχείς διακυμάνσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, δημιουργώντας ένα βαρύ οικονομικό φορτίο για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Οι τιμές στην ενέργεια έχουν εκτοξευθεί λόγω της αύξησης της ζήτησης, της μείωσης των αποθεμάτων φυσικού αερίου, καθώς και των γεωπολιτικών εντάσεων που επηρεάζουν την προμήθεια σε ενεργειακούς πόρους.

Κάπως έτσι, οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, γεγονός που επιβαρύνει τον οικογενειακό ή τον εταιρικό προϋπολογισμό, ενώ καθιστά αναγκαία την αναζήτηση οικονομικότερων λύσεων. Και παρότι ο ανταγωνισμός των παρόχων δεν έχει βελτιώσει αποτελεσματικά την κατάσταση, αφού όλοι αντιμετωπίζουν τα ίδια κόστη, ορισμένοι πάροχοι ενέργειας έχουν προσπαθήσει να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας εναλλακτικές επιλογές και ελκυστικές προσφορές.

Αυτή είναι και η κατεύθυνση που διακρίνει τη Vοlton, μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη, αμιγώς ελληνική εταιρεία στην προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα μας, η οποία αποτελεί τον οικονομικότερο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Μάλιστα, από την αρχή του έτους διαθέτει την πιο ανταγωνιστική τιμή της αγοράς χάρη στο πράσινο τιμολόγιο, Volton Green Ειδικό, ενώ για την περίοδο του καλοκαιριού, προσφέρει την πιο οικονομική και συνάμα ασφαλή πρόταση της αγοράς, δηλαδή το κίτρινο τιμολόγιο Volton Yellow Simple Protect.

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για το κίτρινο και το πράσινο τιμολόγιο της Volton

Είναι αλήθεια πως στη χώρα μας η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής καθιστούν απαραίτητη την παρατεταμένη χρήση κλιματιστικών ή ανεμιστήρων, ενώ άλλες συσκευές, όπως τα ψυγεία και οι καταψύκτες χρειάζονται ακόμη περισσότερη ενέργεια για να διατηρήσουν σταθερές τις χαμηλές θερμοκρασίες τους. Σε αυτό το ζήτημα, λοιπόν, έρχεται να δώσει λύση το Volton Yellow Simple Protect, ένα πρόγραμμα από την κίτρινη κατηγορία τιμολογίων, που προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή της αγοράς για όλο το καλοκαίρι.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα παρέχει δωρεάν προστασία ανώτατης τελικής τιμής έως 0,083€/kWh για όλο το καλοκαίρι, ενώ απευθύνεται σε οικιακούς πελάτες αλλά και σε επαγγελματίες (Γ21). Η προστασία ανώτατης τιμής συνδυάζει την ασφάλεια ενός σταθερού προγράμματος, με την ευελιξία ενός κυμαινόμενου, καθώς προστατεύει τους καταναλωτές σε περίπτωση που τα κόστη ανέβουν (μέγιστη τιμή 0,083€/kWh). Ειδάλλως, αν τα κόστη πέσουν, η τιμή στον λογαριασμό θα κινηθεί σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα. Επίσης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έχει χρονική δέσμευση, όπως έχουν όλα τα σταθερά προγράμματα, ούτε ρήτρες αναπροσαρμογής.

Όσον αφορά στο πράσινο τιμολόγιο, Volton Green Ειδικό, είναι η καλύτερη προσφορά στα πράσινα τιμολόγια καθώς προσφέρει τις χαμηλότερες χρεώσεις από την αρχή του έτους. Συνεπώς, οι καταναλωτές που επέλεξαν το Volton Green Ειδικό μέσα στο 2024, ξόδεψαν τα λιγότερα χρήματα από όλους τους πελάτες πράσινων τιμολογίων της αγοράς, καθώς η εταιρεία απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων του κόστους ενέργειας. Επιπλέον, οι νέοι πελάτες του προγράμματος Volton Green Ειδικό απολαμβάνουν το ρεύμα του πρώτου μήνα εντελώς δωρεάν.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως οι δύο επιλογές που αναφέραμε παραπάνω, δηλαδή το κίτρινο και το πράσινο τιμολόγιο, είναι μόνο ένα δείγμα από την πελατοκεντρική φιλοσοφία της Volton. Διότι, το γενικότερο όραμα της συγκεκριμένης εταιρείας είναι να αφουγκράζεται τις ανάγκες των καταναλωτών και να τους παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες που απαντούν στις καθημερινές τους ανάγκες, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις της εποχής. Πρόθεση της εταιρείας είναι να λειτουργεί με τρόπο διαφανή, συνετό και έξυπνο, χτίζοντας ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους που την επιλέγουν για το σπίτι ή την επιχείρησή τους.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024